Lokše recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Lokše , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 03.10.2022
Kategória receptu: Hlavné jedlo, Príloha, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: klasické jedlá, múčne jedlá, slovenská kuchyňa
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Lokše
- 600g uvarených zemiakov
- 200g hladká múka
- štipka soľ
Postup prípravy receptu Lokše
Slovenská klasika, ktorá sa nám nikdy neomrzí. To sú naše skvelé lokše. Môžme ich mať ako obed alebo ako prílohu k pečenej kačke s kapustou. V každom regióne sa konzumujú trošku inak, ale základ je stále rovnaký, tak poďme na to.
Uvarené zemiaky popučíme a spolu s múkou zamiesime. Vznikne nám jemné cesto, ktoré preložíme na múkou vysypanú dosku. Z cesta vytvoríme valček, ktorý rozdelíme na 8-10 kusov. Každý kúsok rozvaľkáme na tenkú placku, ktorú na sucho opečieme z obidvoch strán.
Horúce potierame maslom a ukladáme na seba. Takto sa nám omastia z obidvoch strán.
Môžme ich konzumovať takto pripravené alebo posypeme osladeným makom, alebo orechami. Dobrú chuť.
Podobné recepty ako je Lokše
Zemiakové knedle recept
Zemiakové knedle, obľúbená príloha podávaná s mäsom alebo so zeleninou (kap...
Krehké plnené kolieska recept
Ďalšie z rady vianočných cukroviniek. Na cesto si zmiešame múku s maslom...
Rýchly hovädzí guláš recept
Predné hovädzie si nakrájame na kocky. V papinaku (keď sa nebude robiť v papináku, tak počítajte s dlhším časom zmäknutia mäsa) si rozpustíme masť a na ňom osmažíme najemno na...
Marokánky recept
V hrnci s mliekom rozmiešame múku, cukor a maslo. Postupne privedieme k var...
Cestíčko na obaľovanie recept
Mäsko v cesíčku ostane krehké, ale na povrchu je chrumkavé, asi, preto sa t...
Bravčová krkovička na prírodno recept
Chutná a šťavnatá bravčová krkovička je u nás naozaj veľmi obľúbená. Toto m...
Brusnicová omáčka recept
Ovocné omáčky k masovým pokrmom sú veľmi zaujímavým spojením chutí. V prípa...
Dusená kapusta recept
Dusená kapusta, ktorú používame ako prílohu k mäsám, môže byť červená, biela alebo si môžeme pripraviť obidve. Pri tomto variante ich musíme robiť každú zvlášť. Olúpanú cib...
Zapečené kura na smotane recept
Celé kura si rozdelíme na menšie časti alebo použijeme už naporciované kusy...