Ríbezľový džem bez chémie recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Ríbezľový džem bez chémie , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 13.07.2023
Kategória receptu: Bez lepku, Dobroty, Ovocné, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: závarani
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Ríbezľový džem bez chémie
- 1kg ríbezle
- 250g cukor kryštál
Postup prípravy receptu Ríbezľový džem bez chémie
Leto je čas zberu ovocia. Keď sa ho urodí dostatok nastáva dilema, ako naše ovocie ďalej spracovávať. U nás je každoročne veľká úroda ríbezlí, takže varíme ten najchutnejší džem zo všetkých. Jeho kyslá chuť sa hodí do zákuskou, na palacinky alebo len tak namazať na chleba.
Pripravíme si zaváracie poháre. Musia byť dokonale čisté a suché, aby sa nám neskôr džem neskazil.
Ríbezle nazbierame aj so stopkami, dobre ich umyjeme a dáme do hrnca. Postavíme na šporák, ovocie rozpučíme a necháme variť pol hodiny. Uvarené ovocie prepasírujeme a šťavu, ktorá nám vznikla necháme variť 10 minút. Pridáme cukor a necháme ešte krátko variť, asi tak 3 minútky. Pokiaľ máme radi sladší džem pridáme cukru viac. Malé množstvo džemu môžme naliať na tanierik a skontrolovať si či nám džem tuhne. Pokiaľ by netuhol, povaríme ešte pár minút.
Hotový džem naplníme do pohárov a dobre uzavrieme. Poháre s džemom otočíme hore dnom na 5 minút a potom už necháme prikryté do druhého dňa pomaly chladnúť a tuhnúť.
Podobné recepty ako je Ríbezľový džem bez chémie
Miešaný nápoj Delikates recept
Do šejkra s ľadom postupne nalejeme vermouth, slivovicu a na to džús. K tom...
Babičkina zemiaková polievka recept
Najlepšia zemiakova polievka, na ktorú má každá rodina svoj recept. Tento j...
Pečeňové knedličky recept
Toto sú klasické pečeňové knedličky, používané v našej obľúbenej polievke. Rozpustíme si maslo a to si vymiešame dohromady so soľou a vajcom. K tomu potom pridáme namixovan...
Smotanovo-hubová omáčka recept
Podľa ročného obdobia použijeme najlepšie čerstvé, poprípade sušené huby al...
Hrnčeková bublanina recept
Rýchla a chutná bublanina, ktorú zvládne upiecť každý. Do misky dáme múk...
Cuketová polievka recept
Leto je obdobím najchutnejšej zeleniny. Všade na záhradách teraz dozrievajú...
Pizza na plech recept
Táto talianska klasika sa u nás teší veľkej obľube. Príprava cesta na pizzu...
Cestíčko na obaľovanie recept
Mäsko v cesíčku ostane krehké, ale na povrchu je chrumkavé, asi, preto sa t...
Domáce rožky z rúry recept
Najprv si pripravíme kvások z trošky múky, droždia, mlieka a cukru. Keď nám vykysne, zmiešame ho so zvyškom múky, mlieka, s vajcom, tukom a soľou. Z toho všetkého vymiesime tu...