Krémové rizoto recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Krémové rizoto , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 23.07.2023
Kategória receptu: Bez lepku, Hlavné jedlo, Rizoto, Talianske
Podobné recepty ako tento v sekcii: krémové rizoto, rizoto
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Krémové rizoto
- 500g ryža
- 150g parmezán
- 2dcl biele víno
- 2L zeleninový vývar
- 1ks šalotka
- 250g šampiňóny
- olivový olej
- 70g maslo
- soľ
- čierne korenie
Postup prípravy receptu Krémové rizoto
Jemná chuť krémového rizota, ktorá sa rozplýva na jazyku, to je moje. Stačí pár ingrediencií a máme pripravený lahodný obed pre celú rodinu. Nemusíme vyvárať žiadne zložité recepty, s týmto skvelým rizotom ohromíme každého.
Základom dobrého rizota je špeciálna ryža určená na prípravu rizota, ktorá sa nepreplachuje.
Na hlbokej panvici rozohrejeme olivový olej s kúskom masla, na ktoré hodíme na drobno nakrájanú šalotku a umyté a na štvrtiny nakrájané šampiňóny. Tie chvíľku pražíme, potom pridáme ryžu a všetko spolu premiešame a pokračujeme v pražení. Keď začne ryža meniť farbu pridáme biele víno a necháme variť pár minút, aby sa nám odparil alkohol. Pokračujeme prilievaním zeleninového vývaru, vždy tak, aby nám prikryl všetku ryžu. Rizoto varíme asi tak 30 minút, kým nie je ryža al dente. Vždy po troškách dolievame vývar a necháme ryžu ho vypiť. Keď máme ryžu na skus, rizoto odstavíme a vmiešame nastrúhaný parmezán a maslo, osolíme a okoreníme čiernym korením.
Podávame posypané hoblinkami parmezánu. Dobrú chuť.
Podobné recepty ako je Krémové rizoto
Kuracie prsia s omáčkou recept
Najpoužívanejšie a aj najobľúbenejšie mäso u nás je kuracina. Je chutná, ľa...
Pomarančové campari recept
Veľmi jednoduchý miešaný drink. Do šejkra si dáme ľad, zalejeme ho campari. Potom dolejeme pomarančovým džúsom a riadne premiešame. Takto nalievame do vysokého koktailového...
Kuracie prsia na paprike recept
Kedysi klasika školskej jedálne, ktorá zažíva návrat do našich kuchyní vo v...
Avokadová majonéza recept
Rozmixujeme si čerstvé petržlenové lístky. Avokádo pozdĺžne rozpolíme, o...
Omáčka k panenke recept
Bravčová panenka je výborné jemné mäsko, ku ktorému sa hodí výraznejšia chu...
Rychlé lievance recept
Vyskúšajte náš recept na rýchle lievance, ktoré sú rovnako chutné ako tradi...
Klasický španielsky vtáčik recept
Španielsky vtáčik, tak, ako ma ho naučila moja babička. Hovädzie mäso na...
Pečeňová omáčka na slanine recept
Nadrobno nakrájanú slaninu dáme rozpáliť na panvici. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľku, rascu a opražíme. K tomu pridáme na kocky nakrájanú pečeň, ktorú zľahka opražíme, potom...
Domáce klobásy recept
Chystáte oslavu, vonkajšiu párty alebo len posedenie s kamarátmi? To vám ur...