Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Nadýchaná piškótová bublanina recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Nadýchaná piškótová bublanina , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 16.07.2023
Kategória receptu: Dezerty, Dobroty, Koláče, Múčnik, Ovocné, Pre deti, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: jednoduché pečenie

Hodnotenie receptu:


Recept Nadýchaná piškótová bublanina

Potrebné ingrediencie receptu Nadýchaná piškótová bublanina

  • 2ks vajce
  • 2hrnček múka polohrubá
  • 1hrnček mlieko plnotučné
  • 1/2hrnček olej
  • 1/2hrnček cukor
  • 1ks vanilkový cukor
  • 1ks kypriaci prášok
  • 2hrnček ovocie
  • práškový cukor (na posypanie)

Postup prípravy receptu Nadýchaná piškótová bublanina

Receptov na bublaninu nájdeme všade veľa, ale upiecť naozaj jemnú nadýchanú bublaninu s ovocím nieje tak jednoduché. Okrem dobrého receptu, je dôležitý aj správny pracovný postup. Vždy, keď sa u nás na poslednú chvíľu objaví nečakaná návšteva, pečiem túto dobrotu. Ovocie dávam podľa sezóny a pokiaľ žiadne čerstvé ovocie doma nemám, použijem zavárané. Ako najlepšia kombinácia ovocia sa u nás osvedčili čierne a červené ríbezle.

Do misy dáme vajíčka a cukor. Ručným šľahačom ich vyšľaháme do svetlo žltej peny, pridáme mlieko, vanilkový cukor a potom zašľaháme po troškách olej. Cez sitko preosejeme múku a kypriaci prášok. Polovicu ovocia zamiešame do cesta. Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vymažeme tukom a vysypeme múkou. Vylejeme naň cesto a druhú polovicu ovocia vysypeme na povrch bublaniny.Pečieme na 170°C asi 20-25 minút. Či je cesto upečené môžeme skúsiť špajľou, pokiaľ sa nám na ňu nič nechytá máme hotovo.

Upečenú bublaninu pocukrujeme práškovým cukrom a môžme si vychutnávať našu dobrotu. Táto bublanina je menej sladká, tak pokiaľ máte radšej sladšie múčniky, pridajte o trochu viac cukru.

Podobné recepty ako je Nadýchaná piškótová bublanina


Gnocchi s kuracím mäsom a paradajkami recept

Gnocchi s kuracím mäsom a paradajkami recept

Talianska kuchyňa je u nás veľmi obľúbená a gnocchi patria k tým najobľúben...

Čerstvé rožky recept

Čerstvé rožky recept

V mise si z trochy múky, vody, cukru a droždia pripravíme kvások, necháme v...

Varené víno recept

Do hrnca si nalejeme trochu vody asi tak 2cm. Do toho pridáme cukor, klinčeky a škoricu. Pridáme umyté kolieska citróna a privedieme k varu. Necháme povariť asi tak 10 minú...

Čučoriedková poleva recept

Čučoriedková poleva recept

Čučoriedky dáme do hrnca s trochou vody, aby sa nám ponorili, pridáme cukor...

Pálivé plnené vajcia recept

Pálivé plnené vajcia recept

Všetky vajcia si uvaríme natvrdo, olúpeme a štyri z nich pozdĺžne rozrežeme...

Ryžový šalát recept

Ryžový šalát recept

Ryža má množstvo pozitívnych účinkov pre ľudský organizmus. Znižuje krvný t...

Babičkine zemiakové knedle recept

Klasická česká príloha k omáčkovým jedlám. V šupke si uvaríme zemiaky, ktoré necháme potom vychladnúť. Vychladené potom olúpeme a strúhame na hrubom strúhadle. S nimi potom...

Hrnčekový sypaný tvarohový koláč recept

Hrnčekový sypaný tvarohový koláč recept

Dohromady rozmixujeme tvaroh s vajcami, mliekom a práškovým cukrom, poprípa...

Vyprošťovák z banánov recept

Vyprošťovák z banánov recept

Poznáte tie rána, kedy sa nemôžete zbaviť opice po prehýrenej noci?! Toto j...