Nadýchaná piškótová bublanina recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Nadýchaná piškótová bublanina , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 16.07.2023
Kategória receptu: Dezerty, Dobroty, Koláče, Múčnik, Ovocné, Pre deti, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: jednoduché pečenie
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Nadýchaná piškótová bublanina
- 2ks vajce
- 2hrnček múka polohrubá
- 1hrnček mlieko plnotučné
- 1/2hrnček olej
- 1/2hrnček cukor
- 1ks vanilkový cukor
- 1ks kypriaci prášok
- 2hrnček ovocie
- práškový cukor (na posypanie)
Postup prípravy receptu Nadýchaná piškótová bublanina
Receptov na bublaninu nájdeme všade veľa, ale upiecť naozaj jemnú nadýchanú bublaninu s ovocím nieje tak jednoduché. Okrem dobrého receptu, je dôležitý aj správny pracovný postup. Vždy, keď sa u nás na poslednú chvíľu objaví nečakaná návšteva, pečiem túto dobrotu. Ovocie dávam podľa sezóny a pokiaľ žiadne čerstvé ovocie doma nemám, použijem zavárané. Ako najlepšia kombinácia ovocia sa u nás osvedčili čierne a červené ríbezle.
Do misy dáme vajíčka a cukor. Ručným šľahačom ich vyšľaháme do svetlo žltej peny, pridáme mlieko, vanilkový cukor a potom zašľaháme po troškách olej. Cez sitko preosejeme múku a kypriaci prášok. Polovicu ovocia zamiešame do cesta. Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vymažeme tukom a vysypeme múkou. Vylejeme naň cesto a druhú polovicu ovocia vysypeme na povrch bublaniny.Pečieme na 170°C asi 20-25 minút. Či je cesto upečené môžeme skúsiť špajľou, pokiaľ sa nám na ňu nič nechytá máme hotovo.
Upečenú bublaninu pocukrujeme práškovým cukrom a môžme si vychutnávať našu dobrotu. Táto bublanina je menej sladká, tak pokiaľ máte radšej sladšie múčniky, pridajte o trochu viac cukru.
Podobné recepty ako je Nadýchaná piškótová bublanina
Gnocchi s kuracím mäsom a paradajkami recept
Talianska kuchyňa je u nás veľmi obľúbená a gnocchi patria k tým najobľúben...
Čerstvé rožky recept
V mise si z trochy múky, vody, cukru a droždia pripravíme kvások, necháme v...
Varené víno recept
Do hrnca si nalejeme trochu vody asi tak 2cm. Do toho pridáme cukor, klinčeky a škoricu. Pridáme umyté kolieska citróna a privedieme k varu. Necháme povariť asi tak 10 minú...
Čučoriedková poleva recept
Čučoriedky dáme do hrnca s trochou vody, aby sa nám ponorili, pridáme cukor...
Pálivé plnené vajcia recept
Všetky vajcia si uvaríme natvrdo, olúpeme a štyri z nich pozdĺžne rozrežeme...
Ryžový šalát recept
Ryža má množstvo pozitívnych účinkov pre ľudský organizmus. Znižuje krvný t...
Babičkine zemiakové knedle recept
Klasická česká príloha k omáčkovým jedlám. V šupke si uvaríme zemiaky, ktoré necháme potom vychladnúť. Vychladené potom olúpeme a strúhame na hrubom strúhadle. S nimi potom...
Hrnčekový sypaný tvarohový koláč recept
Dohromady rozmixujeme tvaroh s vajcami, mliekom a práškovým cukrom, poprípa...
Vyprošťovák z banánov recept
Poznáte tie rána, kedy sa nemôžete zbaviť opice po prehýrenej noci?! Toto j...