Medové rezy recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Medové rezy , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 29.11.2022
Kategória receptu: Dezerty, Dobroty, Koláče, Múčnik, Oslava, Slovenské, Vegetariánske, Veľká noc, Vianoce
Podobné recepty ako tento v sekcii: medové, zákusky
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Medové rezy
- Cesto
- 150g práškový cukor
- 1ks vajce
- 5lyžíc mlieko
- 50g tuk na pečenie
- 2lyžice med
- 2lyžičky jedlá sóda
- 450g hladká múka
- Plnka
- 1/2L mlieko
- 80g hrubá múka
- 180g cukor múčka
- 200g rastlinný tuk
Postup prípravy receptu Medové rezy
Na žiadnej oslave, počas Vianoc a veľkej noci nemôže chýbať naša rodinná klasika medový zákusok. Jednoduchý a výborný dezert, ktorý je u nás veľmi žiadaný. Je mäkký už v deň kedy ste ho upiekli, takže ho môžte hneď podávať.
Začneme prípravou cesta. Tuk na pečenie povaríme v hrnci spolu s mliekom, vajcom, cukrom, medom a jedlou sódou. Necháme vychladnúť a do studeného pridáme múku. Všetko spolu vymiesime a rozdelíme na tri rovnaké diely. Vyvaľkáme tenké cesto a pečieme každý plát zvlášť na vymastenom a vysypanom nízkom plechu na 160° C asi 5 minút.
Medzi pečením si pripravíme plnku uvarením mlieka s hrubou múkou. Vznikne nám hustá kaša, do ktorej za horúca vmiešame cukor a necháme vychladnúť. Studenú potom primiešame k rastlinnému tuku.
Postupne na seba naskladáme a namažeme upečené medové pláty. Na vrch zákusku dáme už len tenkú vrstvu plnky a necháme pár hodín odstáť. Zmaknutý zákusok polejeme čokoládovou polevou.
Narežeme úzke dlhé pásiky a môžme podávať.
Podobné recepty ako je Medové rezy
Lahodný uhorkový šalát s citrónom recept
Poďme si dnes urobiť lahodný uhorkový šalát s citrónom. Príjemne osvieži. ...
Koláč s čiernymi ríbezľami recept
V lete máme všade veľa čerstvého ovocia, a tak pečieme ľahké menej sladké k...
Kuracie prsia na paprike recept
Kedysi klasika školskej jedálne, ktorá zažíva návrat do našich kuchyní vo v...
Losos s bylinkovou omáčkou recept
Ako prvé si pripravíme základ na bylinkovú omáčku. Najemno si nakrájame baz...
Balkánska nátierka so sušenými paradajkami recept
Základom tejto nátierky sú balkánsky syr a paradajky, zvyšok môžeme obmeniť...
Hubová omáčka s muškátovým orieškom recept
Najprv si nakrájame očistenú cibuľu a huby. Do hrnca s rozohriatym olejo...
Húbové rizoto recept
Hubárska sezóna je v plnom prúde a u nás sa čoraz častejšie varí chutné hub...
Mojito recept
Do mažiara vložíme mätu, množstvo podľa chuti, prisypeme lyžičku hnedého cukru a paličkou rozotrieme. Rozdelíme do 2 pohárov. Vezmeme polovicu limetky, z nej odkrojíme 2 ko...
Čerstvé rožky recept
V mise si z trochy múky, vody, cukru a droždia pripravíme kvások, necháme v...