Tlačenka po domácky recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Tlačenka po domácky , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 30.11.2022
Kategória receptu: Bravčové, Dobroty, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: k pivu, klasika
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Tlačenka po domácky
- 2 kg bravčová hlava
- 1 kg bravčový jazyk
- 0,5 kg bravčová pečeň
- 500 ml vývar
- 1,5 kg bravčové koleno
- 1 ks kuchynská cibuľa
- cesnak
- majorán
- nové korenie - mleté
- soľ
- čierne korenie - mleté
- nové korenie - mleté
- kúsok masti
Postup prípravy receptu Tlačenka po domácky
Muži určite ocenia, keď pre nich pripravíte domácu tlačenku. Nakúpite u svojho mäsiara bravčové kolienka, nohy, hlavu, jazyk, pečeň. Príp. môžete zvoliť inú kombináciu mäsa. Mäsiar vám určite poradí.
Pripravíme si veľké hrnce alebo papiňák a pustíme sa do toho.
Nožičky, hlavu, kolienka si poriadne očistíme. Zbavíme prípadne chĺpkov. Neosolenú pečeň dáme variť zvlášť do iného hrnca. Ostatné mäso dáme variť na veľmi dlho. Musíte to ustrážiť. Mäso musí byť mäkké, ale nie úplne.
Potom si zlejeme vývar z mäsa a odložíme nabok. Tuk z vývaru odoberieme.
Pečeň si potom nakrájame na malé kúsky, jazyk olúpeme a tiež nakrájame. Oberieme mäso z kostí a pokrájame. Kožu buď pomelieme alebo tiež pokrájame na maličké kúsky.Vezmeme si obrovský hrniec a osmažíme cibuľu na masti. Vsypeme všetko mäso, kožu a pečeň. Prilejeme vývar z mäsa a okoreníme. Pridáme cesnak podľa svojho uváženia. Ľahko zahrejeme a odoberieme stranou, kde máme už pripravené tlačenkové črevo.
Naplníme, zaviažeme oba konce. A uprostred čreva ešte znova zaviažeme.
Do vriacej vody vložíme naplnené tlačenkové črevá a asi 1,5 - 2 hod. varíme.
Potom vyberieme, pichnutím zbavíme vzduchu a necháme vychladnúť. Počas chladnutia rôzne otáčame, upravujeme tvar.Nakoniec dáme cez noc odležať do chladničky.
Druhý deň si na doske nakrájame cibuľu a tlačenku. Pokvapkáme octom ak tomu čerstvé pečivo. Mňam a dobrú chuť.
Podobné recepty ako je Tlačenka po domácky
Šalát z čínskej kapusty recept
Čínsku kapustu, očistenú o zlé listy, rozoberieme a umyjeme. Necháme odkvap...
Jednoduchá vajíčková nátierka recept
V miske si rozmiešame rastlinné maslo, tak, aby sa trochu povolilo a, aby d...
Smotanová hrášková polievka s mätou recept
Plátky chleba nakrájame na kocky a opražíme na lyžici masla spolu s preliso...
Údený losos s citrusovou zálievkou recept
Najprv si pripravíme zálievku z pomaranča a citrónu, z ktorých vytlačíme vš...
Sirup z jarabiny recept
September je čas zberu jarabiny čiernej. Je to veľmi zdravý plod, aj keď tr...
Indiánky recept
Do misy si dáme bielky, cukor a marmeládu. K tomu prilejeme stranou zmiešan...
Zeleninový šalát s kuracím mäsom a zakysankou recept
Začneme tým, že si osolíme, okoreníme kuracie prsia, ktoré poukladáme na pa...
Kremrole recept
Z chladničky alebo mrazničky si vyberieme tuk a nastrúhame ho do preosiatej...
Segedínský guláš recept
Olúpeme a najemno nakrájame cibuľu. Vezmeme bravčové stehno, umyjeme, očistíme a nakrájame na kocky. Na panvici si rozpálime masť, na nej osmažíme cibuľku, potom pridáme mä...