Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Medovník recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Medovník , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 25.11.2021
Kategória receptu: České, Dezerty, Dobroty, Múčnik, Oslava, Pre deti, Slovenské, Veľká noc, Vianoce
Podobné recepty ako tento v sekcii: medovník

Hodnotenie receptu:


Potrebné ingrediencie receptu Medovník

  • krém 250g maslo
  • 1 plechovka salko
  • na obalenie 100g mleté vlašské orechy
  • na ozdobu 15ks vlašské orechy
  • 2 lyžice strúhaná čokoláda
  • na potretie 3 lyžice rum
  • 5 lyžíc prekvapkávaná čierna silná káva
  • na cesto 250g hladká múka
  • 1 ks vajcia
  • 1 lyžica jedlá sóda
  • 30 g maslo
  • 2 lyžice med
  • 100 g cukor múčka

Postup prípravy receptu Medovník

 

Deň vopred si vo vode uvaríme v uzavretej plechovke Salko po dobu asi 2hodín.

Pripravíme si krém zo zmäknutého masla, ktoré šľahačom vyšľaháme do biela a ku ktorému postupne prilievame salko.

Preosejeme si múku a jedlú sódu. Pripravíme si vodný kúpeľ, v ktorom dáme zahriať maslo, med a vajcia s cukrom. K tomu postupne pridávame múku a sódu. Z toho vypracujeme cesto, ktoré potom dáme na približne 1hodinu odležať.

Pripravíme si pomúčenú dosku, na ktorej cesto rozdelíme na 5 dielov, ktoré potom vyvaľkáme do tenkých plátov a podľa tortovej formy vykrajujeme. Z odkrojkov by nám malo ostať cesto  ešte na jeden kus.

Pripravíme si plech na pečenie vyložený papierom na pečenie a do neho vkladáme naše placky. Vkladáme do predhriatej rúry na 180 ° C a pečieme po dobu približne 5 minút.

Až nám pláty vychladnú, tak ich potierame kávou zmiešanou s rumom. Na to potom natierame už hotový maslový krém, rovnako tak aj boky. A takto robíme pri všetkých plátoch, ktoré postupne poukladáme na seba a keď je hotový tak ho posypeme nasekanými orechami a zdobíme celými vlašskými orechami a stred nastrúhanou čokoládou.

Takto hotový medovník si niečím zaťažíme a dáme do chladu na deň odležať.

Podobné recepty ako je Medovník


Pochúťkový šalát recept

Pochúťkový šalát recept

Do hrnca s olejom pridáme cukor, horčicu, kečup, ocot a worcester. Množstvo...

Citrónová poleva s rumom recept

Citrónová poleva s rumom recept

Do misy s cukrom pridáme rum a citrónovú šťavu a dokopy zamiešame. V prí...

Šošovicová polievka s majoránom recept

Šošovicová polievka s majoránom recept

Šošovica je veľmi zdravá strukovina. Mali by sme si ju dopriať čo najčastej...

Staroslovenská hovädzia polievka recept

Staroslovenská hovädzia polievka recept

Do väčšieho hrnca vložíme všetky prísady, vrátane očistenej zeleniny, umytý...

Škvarková nátierka recept

Škvarková nátierka recept

Jednoduchý recept na škvarkovú nátierku. Umelieme škvarky, údeninu a uho...

Paštéta z hydinovej pečene recept

Paštéta z hydinovej pečene recept

Na panvici si rozpustíme polovicu masla a olej, na ktorú si dáme orestovať ...

Pálivé plnené vajcia recept

Pálivé plnené vajcia recept

Všetky vajcia si uvaríme natvrdo, olúpeme a štyri z nich pozdĺžne rozrežeme...

Brusnicová omáčka recept

Brusnicová omáčka recept

Ovocné omáčky k masovým pokrmom sú veľmi zaujímavým spojením chutí. V prípa...

Bravčové rezančeky s uhorkami recept

Bravčové rezančeky s uhorkami recept

Pripravíme si mäso, ktoré nakrájame na rezančeky. Olúpeme si cibuľu a najem...