Slimáky z lístkového cesta recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Slimáky z lístkového cesta , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 27.10.2022
Kategória receptu: Dobroty, Oslava, Pečivo, Pre deti, Predjedlo, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: chuťovka, slané pečivo
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Slimáky z lístkového cesta
- 1 balíček listkového cesta
- 100 g plátkového syra (ementál, eidam, gouda alebo syr strúhaný napr. parmezán)
- 100 g kvalitnej šunky
- paradajkové pyré alebo kečup
- sušené oregano alebo Pizza korenie
- 1 vajce na potretie
Postup prípravy receptu Slimáky z lístkového cesta
Čakáte návštevu? Máte na niečo dobré, rýchle chuť?
Potom sú tu jednoznačne mini slimáky z lístkového cesta.
Pracovný postup:
Pripravíme si suroviny, plech a necháme predhriať rúru na 180 ºC.
Na plech s papierom na pečenie rozvaľkáme lístkové cesto.
Potrieme ho paradajkovým pyré alebo kečupom. Necháme voľný okraj zhruba 1 cm.
Cesto posypeme čerstvým oreganom alebo Pizza korením.
To už záleží na vašich chuťových bunkách. Niekto preferuje iba bylinky, iný si dopraje niečo pikantnejšie.
Teraz položíme po celej ploche cesta plátky kvalitnej šunky. Na šunku zľahka navrstvíme syr.
V prípade parmezánu cesto ním posypeme.
Zase záleží na vás akú gurmánsku pochúťku z toho chcete mať a aké suroviny použijete.
Maškrtné jazýčky to určite ocenia.
Uchopíme okraj lístkového cesta a celé ho rolujeme až vytvoríme roládu. Tú dáme na pár minút do mrazničky. Bude sa nám lepšie krájať.
Potom roládu nakrájame na zhruba 1 cm kolieska alebo slimáky.
Mini slimáky vyskladáme späť na papier na pečenie a potierame rozšľahaným vajcom.
Pečieme ich v rúre predhriatej na 180 ºC približne 20 minút.
Upečené slimáky servírujeme teplé alebo pokojne studené. Obe varianty sú výborné.
A teraz už stačí len popriať: „Dobrú chuť“!
Podobné recepty ako je Slimáky z lístkového cesta
Zaváraný kalerábový šalát recept
Ak máte veľkú úrodu kalerábov, je tu skvelý recept na šalát, ktorý sa hodí ...
Dusená kapusta recept
Dusená kapusta, ktorú používame ako prílohu k mäsám, môže byť červená, biela alebo si môžeme pripraviť obidve. Pri tomto variante ich musíme robiť každú zvlášť. Olúpanú cib...
Domáci pomarančový džús recept
Olúpané pomaranče rozkrojíme na 4 diely a vložíme ich do tlakového hrnca a ...
Kuracie prsia v cestíčku recept
Najobľúbenejšie mäsko, jednoduché na prípravu je kuracie. Aby sa nám nevysu...
Jarné závitky v ryžovom papieri recept
Uvaríme si ryžu, ktorú si necháme vychladnúť. Oškrabeme mrkvu, očistíme ...
Zemiaková nátierka s majonézou recept
Chlebíčková nátierka. Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme, po vychladnutí ...
Nepečená torta recept
V lete ideálna voľba, naša nepečená torta z kyslej smotany s ovocím. Je osv...
Paštéta z hydinovej pečene recept
Na panvici si rozpustíme polovicu masla a olej, na ktorú si dáme orestovať ...
Sirup z jarabiny recept
September je čas zberu jarabiny čiernej. Je to veľmi zdravý plod, aj keď tr...