Bolonská omáčka recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Bolonská omáčka , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 08.06.2015
Kategória receptu: Omáčky, Talianske
Podobné recepty ako tento v sekcii: cestoviny, italská kuchyňa, omáčky
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Bolonská omáčka
- 500 g mleté mäso
- 1/4 ks zeler
- 1 ks veľká cibuľa
- 4 strúčiky cesnak
- mleté korenie
- 0,2 l mlieko
- 4 lyžice olivový olej
- 2 lyžičky bazalka
- 1 lyžička tymián
- 0,5 l červené víno
- soľ
- 2 lyžičky oregano
- 1 ks mrkva
- 1 štipka muškátový oriešok
- 1 lyžička šalvia
- 1 konzerva paradajky (pasírované alebo krájané lúpané)
- podľa potreby voda
Postup prípravy receptu Bolonská omáčka
Na olivovom oleji si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, dohromady s olúpanými a nadrobno nakrájanými mrkvou a zelerom. K tomu ešte pridáme na plátky nakrájaný cesnak.
Potom čo nám cibuľa zosklovatí, tak pridáme mleté mäso, ktoré restujeme do zhnednutia. Potom zalievame mliekom a varíme na veľmi miernom ohni po dobu 2-3hodín.
Keď nám začne ubúdať mlieko, tak dolievame červeným vínom a ďalej zvoľna varíme. Potom, čo sa nám vyvarí aj červené víno, pridávame paradajky, vo forme, ktorú sme si zvolili.
Omáčku okoreníme všetkými pripravenými bylinkami, osolíme a poriadne premiešame. Varíme ešte asi pol hodiny, podľa potreby môžeme doliať vodou. Predtým než zložíme omáčku z platne, tak ešte dochutíme.
Bolonskú omáčku podávame najlepšie s cestovinami, zdobené nastrúhaným parmezánom.
Podobné recepty ako je Bolonská omáčka
Bravčové rezančeky s uhorkami recept
Pripravíme si mäso, ktoré nakrájame na rezančeky. Olúpeme si cibuľu a najem...
Omáčka k panenke recept
Bravčová panenka je výborné jemné mäsko, ku ktorému sa hodí výraznejšia chu...
Slivková omáčka recept
K niektorým mäsovým pokrmom sa naozaj veľmi hodí slivková omáčka. Pečená ka...
Krémové rizoto recept
Jemná chuť krémového rizota, ktorá sa rozplýva na jazyku, to je moje. Stačí...
Tiramisu s mascarpone recept
Toto je recept na pravé tiramisu s mascarpone. Žĺtka vymiešame s cukrom....
Jednoduchá znojemská omáčka recept
Recept na obľúbenú a známu omáčku. Cibuľu ošúpeme, očistíme a nakrájame....
Bravčové mäso na hubách recept
Nakrájame si mäso na kocky, osolíme, okoreníme, dáme do chladničky na 30 mi...
Klasická kôprovka recept
Prebraný kôpor umyjeme a nadrobno nasekáme. V hrnci si rozohrejeme maslo...
Vynikajúca sviečková omáčka recept
Sviečková omáčka je tradičné sviatočné jedlo bratov Čechov. Recept na tú na...