Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Bolonská omáčka recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Bolonská omáčka , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 08.06.2015
Kategória receptu: Omáčky, Talianske
Podobné recepty ako tento v sekcii: cestoviny, italská kuchyňa, omáčky

Hodnotenie receptu:


Potrebné ingrediencie receptu Bolonská omáčka

  • 500 g mleté mäso
  • 1/4 ks zeler
  • 1 ks veľká cibuľa
  • 4 strúčiky cesnak
  • mleté korenie
  • 0,2 l mlieko
  • 4 lyžice olivový olej
  • 2 lyžičky bazalka
  • 1 lyžička tymián
  • 0,5 l červené víno
  • soľ
  • 2 lyžičky oregano
  • 1 ks mrkva
  • 1 štipka muškátový oriešok
  • 1 lyžička šalvia
  • 1 konzerva paradajky (pasírované alebo krájané lúpané)
  • podľa potreby voda

Postup prípravy receptu Bolonská omáčka

Na olivovom oleji si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, dohromady s olúpanými a nadrobno nakrájanými mrkvou a zelerom. K tomu ešte pridáme na plátky nakrájaný cesnak.

Potom čo nám cibuľa zosklovatí, tak pridáme mleté mäso, ktoré restujeme do zhnednutia. Potom zalievame mliekom a varíme na veľmi miernom ohni po dobu 2-3hodín.

Keď nám začne ubúdať mlieko, tak dolievame červeným vínom a ďalej zvoľna varíme. Potom, čo sa nám vyvarí aj červené víno, pridávame paradajky, vo forme, ktorú sme si zvolili.

Omáčku okoreníme všetkými pripravenými bylinkami, osolíme a poriadne premiešame. Varíme ešte asi pol hodiny, podľa potreby môžeme doliať vodou. Predtým než zložíme omáčku z platne, tak ešte dochutíme.

Bolonskú omáčku podávame najlepšie s cestovinami, zdobené nastrúhaným parmezánom.

Podobné recepty ako je Bolonská omáčka


Bravčové rezančeky s uhorkami recept

Bravčové rezančeky s uhorkami recept

Pripravíme si mäso, ktoré nakrájame na rezančeky. Olúpeme si cibuľu a najem...

Omáčka k panenke recept

Omáčka k panenke recept

Bravčová panenka je výborné jemné mäsko, ku ktorému sa hodí výraznejšia chu...

Slivková omáčka recept

Slivková omáčka recept

K niektorým mäsovým pokrmom sa naozaj veľmi hodí slivková omáčka. Pečená ka...

Krémové rizoto recept

Krémové rizoto recept

Jemná chuť krémového rizota, ktorá sa rozplýva na jazyku, to je moje. Stačí...

Tiramisu s mascarpone recept

Tiramisu s mascarpone recept

Toto je recept na pravé tiramisu s mascarpone. Žĺtka vymiešame s cukrom....

Jednoduchá znojemská omáčka recept

Jednoduchá znojemská omáčka recept

Recept na obľúbenú a známu omáčku. Cibuľu ošúpeme, očistíme a nakrájame....

Bravčové mäso na hubách recept

Bravčové mäso na hubách recept

Nakrájame si mäso na kocky, osolíme, okoreníme, dáme do chladničky na 30 mi...

Klasická kôprovka recept

Klasická kôprovka recept

Prebraný kôpor umyjeme a nadrobno nasekáme. V hrnci si rozohrejeme maslo...

Vynikajúca sviečková omáčka recept

Vynikajúca sviečková omáčka recept

Sviečková omáčka je tradičné sviatočné jedlo bratov Čechov. Recept na tú na...