Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Langoše recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Langoše , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 14.09.2023
Kategória receptu: Dobroty, Hlavné jedlo, Pre deti, Vegetariánske
Podobné recepty ako tento v sekcii: chuťovka, maďarská kuchyňa, smažené

Hodnotenie receptu:


Recept Langoše

Potrebné ingrediencie receptu Langoše

  • 500ml mlieko
  • 1kg polohrubá múka
  • 1téglik kyslá smotana
  • 1ks droždie
  • štipka soľ
  • štipka cukor
  • 1lyžička sóda bikarbóna
  • tuk na vyprážanie
  • cesnak s olejom
  • kečup
  • syr na strúhanie
  • tatárska omáčka

Postup prípravy receptu Langoše

Langoše mám spojené s detstvom. Vždy najlepšia pochúťka v stánkoch na rôznych kultúrnych podujatiach boli langoše. Radi si ich občas pripravíme aj u nás doma len tak na chuť, a preto sa s vami rada podelím o skvelý rodinný recept. Cesto môžte uložiť v chladničke aj do druhého dňa.

Všetky uvedené ingrediencie dáme do misy a vymiesime z nich vláčne cesto. Vypracované cesto rozdelíme, uložíme do chladničky a necháme 1 hodinu odpočívať.

Po uvedenom čase vyberieme cesto z chladničky, rozdelíme na bochníky a necháme 20 minút podkysnúť. Následne sa vrhneme na prípravu langošov. Ja osobne ich naťahujem tak, aby stred bol tenký a okraje, aby vytvorili akoby obruč. V panvici rozohrejeme olej a na rozpálenom oleji smažíme z oboch strán do zlatista.

Hotové langoše vyberieme na papierový obrúsok, aby odsal prebytočný tuk. Na vrch si môžme dať to, čo nám chutí, ale obvykle tam dávame olej, v ktorom sme rozmiešali roztlačený cesnak, na to dáme kečup a tatársku omáčku a posypeme postrúhanym syrom.

Takto pripravený langoš vám bude určite chutiť, tak vám prajeme dobrú chuť

Podobné recepty ako je Langoše


Domáce zemiakové žemličky recept

Domáce zemiakové žemličky recept

Najskôr si dáme v šupke variť zemiaky a ako sa dovaria, dáme vychladnúť. Po...

Panna cotta recept

Panna cotta recept

Smotanový taliansky múčnik. V jednom hrnci, na miernom ohni si rozpustím...

Vanilkové rohlíčky recept

Vanilkové rohlíčky recept

Vanilkové rohlíčky sú tradičnými vianočnými cukrovinkami a sú robené ako je...

Zemiaková nátierka s majonézou recept

Zemiaková nátierka s majonézou recept

Chlebíčková nátierka. Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme, po vychladnutí ...

Cuketové kvety plnené mozzarellou recept

Cuketové kvety plnené mozzarellou recept

Výborné talianske predjedlo. Cuketové kvety poriadne umyjeme a to aj zvn...

Ríbezľový džem bez chémie recept

Ríbezľový džem bez chémie recept

Leto je čas zberu ovocia. Keď sa ho urodí dostatok nastáva dilema, ako naše...

Bravčové plátky na pive recept

Bravčové plátky na pive recept

Tenšie plátky bravčového naklepeme a osolíme. Olúpeme cesnak, polovicu z...

Žĺtková poleva recept

Žĺtková poleva recept

Poleva na vianočné pečivo. Preosejeme práškový cukor. Vymiešame žĺtky s ...

Pravé talianske tiramisu recept

Vezmeme oddelené žĺtky z vajíčok a spolu s cukrom ich vyšľaháme do peny, ku ktorej následne zamiešame mascarpone. Stranou si ušľaháme sladkú šľahačku a zmiešame s už hotovou z...