Výborný humus recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Výborný humus , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 03.11.2022
Kategória receptu: Dobroty, Oslava, Predjedlo, Raňajky, Vegetariánske
Podobné recepty ako tento v sekcii: cícer, strukoviny, vegetariánske jedlo
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Výborný humus
- 7 polievkových lyžíc olivový olej
- 2 a pol polievkové lyžice tahini pasta zo sezamových semienok
- 1 polievková lyžica šťava z citróna
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 200 g cícer - sušený
- koriander alebo inú obľúbenú bylinku
- podľa chuti korenie a soľ
- trochu mletá paprika
Postup prípravy receptu Výborný humus
Strukovinové jedlá sú zdravé a prinášajú nášmu telu mnoho pozitívnych a prospešných látok.
Mali by sme ich častejšie zaraďovať do svojho rodinného jedálnička.
A keď sa dobre ochutí, tak si každý pochutí. Dnes uvaríme humus.
Najskôr si kúpite cícer. Kto si to chce uľahčiť, môže si ho kúpiť v už pripravenej plechovke. My si ho dnes, ale uvaríme sami. Najprv si ho cez noc necháte namočený vo veľkom množstve vody. Ďalší deň vodu zlejete. Pripravíte si hrniec a dáte vodu a cícer v pomere 2:1. Varíte bez pokrievky, zhruba 1-2 hodiny. Čas berte ako orientačný.Pokiaľ sa vám utvorí pena, odoberte ju. Po uvarení, cícer sceďte. Trochu vody ponechajte bokom v hrnčeku.
Vyberte si mixér a vložte do neho tahini pastu a olúpaný cesnak.
Potom dolejte olivový olej, šťavu z citróna a dosypte cícer. Podľa chuti pridajte korenie a soľ. Teraz prilejte vodu z hrnčeka a všetko rozmixujte.
Môžete servírovať a ozdobiť koriandrom, alebo inou obľúbenou bylinkou a mletou paprikou. Budete mať asi 700 g výborného humusu. Takže, zvolajte celú rodinu as chuťou do toho. Dobrú chuť.
Uchovávajte zabalené v chladničke.
Podobné recepty ako je Výborný humus
Tiramisu s mascarpone recept
Toto je recept na pravé tiramisu s mascarpone. Žĺtka vymiešame s cukrom....
Raffaello rezy recept
Rýchly a jednoduchý múčnik. Predhrejte si rúru na 170°C. Vezmeme všet...
Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou recept
Predjedlo pochádzajúce z Luxemburska. Recept je pre 4 osoby Po opláchnut...
Zavarane jahody recept
Začiatok leta je neodmysliteľne spojený s chuťou jahôd. Konzumujeme ich na ...
Citrónová poleva s rumom recept
Do misy s cukrom pridáme rum a citrónovú šťavu a dokopy zamiešame. V prí...
Cibuľový Quiche recept
Z vody, múky, masla a štipky soli si vypracujeme cesto, ktoré dávame cez noc do chladničky odležať. Keby sme sa ponáhľali, tak dávame cesto odležať aspoň na 1hodinu. Na roz...
Zapečené papriky s pšenom recept
Olúpeme si cibuľu a nadrobno nakrájame, olúpaný cesnak vymiešame, nakrájame...
Karfiolové placky recept
Karfiol zbavíme listov a očistíme. Vložíme do hrnca s vriacou vodou, kde...
Uhorkový šalát s cibuľou recept
Uhorky olúpeme a nahrubo nastrúhame priamo do misy. Ocot zmiešame s cuk...