Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 21.09.2014
Kategória receptu: Francúzske, Hlavné jedlo, Oslava, Predjedlo, Ryby, Vegetariánske
Podobné recepty ako tento v sekcii: krevety, morské plody

Hodnotenie receptu:


Recept Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou

Potrebné ingrediencie receptu Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou

  • 1 lyžica olivový olej
  • 12 ks krevety
  • na ozdobu 4 vetvičky trebuľka
  • omáčka 30 ml suché biele víno
  • 1 ks struk vanilky
  • 30 ml francúzsky vermút Noilly Prat
  • 1 lyžica pomarančovej šťavy
  • 1 ks šalotka
  • 60 g maslo
  • 1 štipka soľ a biele korenie

Postup prípravy receptu Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou

Predjedlo pochádzajúce z Luxemburska. Recept je pre 4 osoby

Po opláchnutí čerstvých kreviet, odstránime hlavy, olúpeme chvostíky, ale posledný krúžok škrupiny s chvostovou plutvou ponecháme. Krevety na chrbte pozdĺžne porežeme a vytiahneme čierne črevo.

Nadrobno nakrájame šalotku a podusíme v malom hrnci v zmesi vermútu Noilly Prat (ktorý nemožno nahradiť iným) a bieleho suchého vína. Vanilkový struk pozdĺžne rozpolíme vyškriabeme vnútro a dáme ku koncu variť aj s luskom do vriaceho vína. Opäť, ani prírodnú vanilku nejde nahradiť. Pridáme štipku čerstvo pomletého korenia a soli. Varíme dovtedy, kým je v hrnci asi 1-2 čajové lyžičky tekutiny.

Na miernom ohni pridávame dobre vychladené maslo po malých kúskoch a postupne vmiešavame. Vždy počkáme až sa ten predchádzajúci úplne rozpustí. Takto pokračujeme kým omáčka nezhustne. Akonáhle pridáte maslo, tak už nesmiete omáčku variť! Ďalej pridáme lyžicu pomarančovej šťavy. Hotovú omáčku necháme prikrytú na pár minút odstať.

Medzitým si rozpálime panvicu s olivovým olejom, na ktorej z každej strany sprudka opečieme, opatrne osušené krevetové chvostíky a to na každej strane tak 30 sekúnd.
Pripravíme si 4 tanieriky, na ktoré nalejeme vlažnú omáčku, z ktorej sme vybrali vanilkový struk. Na tieto tanieriky s omáčkou vložíme krevety, ozdobíme malú vetvičku trebuľky. Podávame s ľahko orestovanou (najlepšie v rúre) vekou.
Na pitie odporúčam nejaké dobré suché víno.

Podobné recepty ako je Krevety s maslovo-vanilkovou omáčkou


Vynikajúca sviečková omáčka recept

Vynikajúca sviečková omáčka recept

Recept na sviečkovú, ktorý som dostala od mojej babičky. Zeleninu očistí...

Výborné kura na paprike recept

Výborné kura na paprike recept

Očistené a podľa chuti okorenené kura dáme vo vode variť. Keď nám kura zmäk...

Babičkina zemiaková polievka recept

Babičkina zemiaková polievka recept

Najlepšia zemiakova polievka, na ktorú má každá rodina svoj recept. Tento j...

Zeleninový šalát s kuracím mäsom a zakysankou recept

Zeleninový šalát s kuracím mäsom a zakysankou recept

Začneme tým, že si osolíme, okoreníme kuracie prsia, ktoré poukladáme na pa...

Vanilkové rohlíčky recept

Vanilkové rohlíčky recept

Vôňa vanilky a orechov, to je čas Vianoc. Bez vanilkových rohlíčkou by snáď...

Silvestrovská chrenová omáčka recept

Silvestrovská chrenová omáčka recept

Blíži sa Silvester a Nový rok. Premýšľame aké občerstvenie pripraviť. Niečo...

Cesnaková pomazánka recept

Cesnaková pomazánka recept

Na rôzne oslavy alebo, ako výborná zdravá večera sa hodí naša cesnaková pom...

Domáce zemiakové knedle recept

Jednoduchý recept na zemiakové knedle. Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme. Necháme vychladnúť, olúpeme a nahrubo nastrúhame. Urobíme si jamku, do ktorej si nasypeme múku,...

Zemiakový šalát s majonézou recept

Zemiakový šalát s majonézou recept

Zemiakový šalát sa obvykle pripravuje na Vianoce, veľkú noc alebo rôzne osl...