Recept.sk Jedlá, ktoré chcete uvariť a ochutnať

Menu

Pikantné utopence recept

Rozhodli ste sa uvariť si recept Pikantné utopence , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 31.03.2014
Kategória receptu: České, Dobroty, Oslava
Podobné recepty ako tento v sekcii: chuťovka, k pivu, špekáčky

Hodnotenie receptu:


Recept Pikantné utopence

Potrebné ingrediencie receptu Pikantné utopence

  • 15 ks párky telecie (špekáčiky)
  • 1,5 kg cibuľa
  • 1 balíček kyslá kapusta
  • 15 ks naložená feferónka
  • 1 pohár sterilizovaná kapia
  • nálev
  • 1 balíček deko
  • 1 lyžička vegeta
  • 0,5 l ocot
  • 3 lyžice cukor
  • 2 ks bobkový list
  • 7 guličiek nové korenie
  • 10 guličiek celé čierne korenie
  • 1,5 l voda

Postup prípravy receptu Pikantné utopence

Recept na utopencov, ktorých všetci dobre poznáme a máme radi.

Najskôr si pripravíme nálev. Vodu s octom, korením a cukrom varíme 5 minút na miernom ohni. Nálev necháme vychladiť. Potrebujeme päťlitrový pohár, ktorý si umyjeme.

Medzitým si olúpeme cibuľu a nakrájame na tenké kolieska. Párky olúpeme a pozdĺžne v nich narežeme otvor, ktorý naplníme kolieskami cibule. Na dno pohára dáme cibuľu a trochu kyslej kapusty. Naň vložíme 3 naplnené párky. Na párky dáme opäť vrstvu cibule, kapusty a pridáme kapiu a feferónky. Opakujeme, dáme vrstvu párkov, cibule, kapusty, kapie a feferónky. Pokračujeme do vyčerpania párkov. Poslednou vrstvou je cibuľa s kapustou.

Nálev scedíme a zalejeme ním pripravený pohár. Obsah pohára necháme sadnúť a potom do neho dolejeme nálev tak, aby bolo všetko ponorené.

Utopenci potrebujú aspoň týždeň odležať.

Podobné recepty ako je Pikantné utopence


Perník na plech recept

Perník na plech recept

Jednoduchšie to byť nemôže. Vo väčšej mise si zmiešame múku s cukrom, pr...

Šľahačkové pečivo recept

Šľahačkové pečivo recept

Najskôr si necháme zmäknúť tuk. Ten potom zmiešame a premiesime s múkou. Vm...

Francúzska bageta recept

Francúzska bageta recept

Pripravíme si všetky suroviny na cesto a následne zmiešame dokopy a vymiesi...

Cesnakový hermelín s orechmi recept

Cesnakový hermelín s orechmi recept

Hermelín pozdĺžne rozrežeme a vydlabeme mäkké vnútro. To dáme vedľa do mišt...

Jednoduchá znojemská omáčka recept

Jednoduchá znojemská omáčka recept

Recept na obľúbenú a známu omáčku. Cibuľu ošúpeme, očistíme a nakrájame....

Buchta s pudingom a kyslou smotanou recept

Buchta s pudingom a kyslou smotanou recept

Dohromady zmiešame múku, vajcia, cukor, prášok do pečiva, vodu a olej. Všet...

Sirup z bazy čiernej recept

Sirup z bazy čiernej recept

Baza čierna sa teší veľkej obľube. Čaj aj sirup pozná snáď každý. Zájdeme ...

Jednoduchá vajíčková nátierka recept

Jednoduchá vajíčková nátierka recept

V miske si rozmiešame rastlinné maslo, tak, aby sa trochu povolilo a, aby d...

Panna cotta recept

Panna cotta recept

Smotanový taliansky múčnik. V jednom hrnci, na miernom ohni si rozpustím...