Jahodový sirup recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Jahodový sirup , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 29.09.2022
Kategória receptu: České, Nápoje, Ovocné, Pre deti, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: sezónne, sirup, zaváranie
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Jahodový sirup
- 2 kg jahody
- 120 - 140 g cukor krupica
- 150 ml voda
Postup prípravy receptu Jahodový sirup
Umyté a stopiek zbavené jahody nasypeme do hrnca s vlažnou vodou a roztlačíme. Hrniec vložíme do vodného kúpeľa a 1 hodinu v nej jahodovú šťavu prehrievame. Potom cez plátno šťavu pretlačíme.
Šťavu si odmeriame a ku každému pol litru počítame 400g cukru. Šťavu s cukrom dáme do hrnca a privedieme do varu. Občasne premiešame a varíme maximálne 5 minút. Keby sme varili dlhšie, tak nám sirup začne gelovatieť.
Hotový sirup nalievame do nahriatych fliaš, zazátkujeme a vychladené potom skladujeme. Takto nám sirup vydrží asi 6 mesiacov.
Podobné recepty ako je Jahodový sirup
Žĺtková poleva recept
Poleva na vianočné pečivo. Preosejeme práškový cukor. Vymiešame žĺtky s ...
Cuketová polievka recept
Leto je obdobím najchutnejšej zeleniny. Všade na záhradách teraz dozrievajú...
Zavarane jahody recept
Začiatok leta je neodmysliteľne spojený s chuťou jahôd. Konzumujeme ich na ...
Polievka z mrazeného špenátu recept
Nízkokalorická zelenina, plná vitamínov B a C, tak to je špenát. Obsahuje t...
Domáci vaječný koňak recept
Toto je najjednoduchší recept na vaječný koňak. Otvoríme všetky plechovky. ...
Rýchla šošovicová polievka recept
Šošovica je veľmi zdravá potravina, obsahuje aminokyseliny, ktoré si naše t...
Trený veľkonočný baranček recept
Predhrejeme si rúru na 180 °C. Vezmeme baránčekovú formu, ktorú vymastíme a...
Langoše recept
Langoše mám spojené s detstvom. Vždy najlepšia pochúťka v stánkoch na rôzny...
Vaječný šalát recept
Vajcia uvarené natvrdo, nadrobno nakrájame. K nim potom najemno nastrúhame ...