Talianská Minestrone polievka recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Talianská Minestrone polievka , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 16.03.2021
Kategória receptu: Polievky, Pre deti, Predjedlo, Talianske, Zeleninové
Podobné recepty ako tento v sekcii: předkrm, Talianská kuchyňa, zeleninové jedlo
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Talianská Minestrone polievka
- 100 g cuketa
- 50 ml olivový olej
- 60 g maslo
- 80 g špagety
- 100 g kôra z parmezánu
- 100 g fazuľky
- 60 g anglická slanina
- 2 ks zeler
- 2 lyžice paradajkový pretlak
- 1 zväzok čerstvá bazalka
- 100 g paradajka
- 3 ks cibuľa
- 2 ks zemiaky
- 3 strúčiky cesnak
- 2 ks mrkva
- 1,5 l zeleninový vývar
- na ozdobu strúhaný parmezán
- podľa chuti korenie
- soľ
Postup prípravy receptu Talianská Minestrone polievka
Nadrobno si nakrájame olúpané zemiaky, zeler, mrkvu, cukety, cibuľu a cesnak, k tomu potom ešte paradajky a fazuľky.
Vo väčšom hrnci si rozpustíme maslo a olej. Na nich potom opekáme asi 3 minúty na drobnejšie nakrájanú slaninu. K tomu pridáme cibuľu s cesnakom a ďalšie 2minútky opekáme. K tomu potom pridáme zemiaky, mrkvu a zeler a ďalšie 3minútky opekáme a miešame. Ďalej pridáme fazuľky a aj teraz pár minútok opekáme. Pridáme cukety a opäť rovnaký postup. Takto hrniec prikryjeme a nechávame podusiť.
Po asi 20 minútach zmes podlejeme vývarom, k tomu pridáme pretlak a paradajky, bazalku a kôru z parmezánu. Podľa chuti potom okoreníme, osolíme. Polievku privedieme do varu, teplotu znížime a ešte asi pol hodiny na miernom ohni povaríme. Polievku si odstavíme a vyberieme parmezánovú kôru.
Potom do nej nalámeme špagety a necháme ich v polievke asi 10 minút variť.
Naliatu minestrone polievku v tanieroch zdobíme postrúhaným parmezánom.
Podobné recepty ako je Talianská Minestrone polievka
Šampiňónová pizza recept
Skvelou voľbou pre pohostenie priateľov, je naša šampiňónová pizza. Hodí sa...
Utopenci recept
Ako prvé si pripravíme nálev tým, že si dáme uvariť vodu s octom. V priebeh...
Špenátová roláda s tvarohovou náplňou recept
Z rozmrazeného špenátu vytlačíme vodu, zmiešame s múkou, práškom do pečiva ...
Omáčka z čierneho korenia na steaky recept
Výborná steaková omáčka. Najskôr si urobíme výpek z mäsa, do ktorého na ...
Skvelé plnené paradajky recept
Skvelé, zdravé predjedlo. To je to, o čo tu beží. Najeme sa a máme zo seba...
Zemiakové lodičky s čedarom a slaninou recept
Toto predjedlo je úžasná chuťovka. Predhrejeme si rúru na 200 °C. Umy...
Paradajková polievka s ryžou recept
Olúpeme cibuľku, nadrobno nakrájame a dávame na panvicu osmahnúť, kým nám n...
Šľahačkové pečivo recept
Najskôr si necháme zmäknúť tuk. Ten potom zmiešame a premiesime s múkou. Vm...
Špagetti carbonara recept
Neskutočne chutné ako z reštaurácie, také sú naše špagetti carbonara. Pripr...