Pikantné utopence recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Pikantné utopence , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 31.03.2014
Kategória receptu: České, Dobroty, Oslava
Podobné recepty ako tento v sekcii: chuťovka, k pivu, špekáčky
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Pikantné utopence
- 15 ks párky telecie (špekáčiky)
- 1,5 kg cibuľa
- 1 balíček kyslá kapusta
- 15 ks naložená feferónka
- 1 pohár sterilizovaná kapia
- nálev
- 1 balíček deko
- 1 lyžička vegeta
- 0,5 l ocot
- 3 lyžice cukor
- 2 ks bobkový list
- 7 guličiek nové korenie
- 10 guličiek celé čierne korenie
- 1,5 l voda
Postup prípravy receptu Pikantné utopence
Recept na utopencov, ktorých všetci dobre poznáme a máme radi.
Najskôr si pripravíme nálev. Vodu s octom, korením a cukrom varíme 5 minút na miernom ohni. Nálev necháme vychladiť. Potrebujeme päťlitrový pohár, ktorý si umyjeme.
Medzitým si olúpeme cibuľu a nakrájame na tenké kolieska. Párky olúpeme a pozdĺžne v nich narežeme otvor, ktorý naplníme kolieskami cibule. Na dno pohára dáme cibuľu a trochu kyslej kapusty. Naň vložíme 3 naplnené párky. Na párky dáme opäť vrstvu cibule, kapusty a pridáme kapiu a feferónky. Opakujeme, dáme vrstvu párkov, cibule, kapusty, kapie a feferónky. Pokračujeme do vyčerpania párkov. Poslednou vrstvou je cibuľa s kapustou.
Nálev scedíme a zalejeme ním pripravený pohár. Obsah pohára necháme sadnúť a potom do neho dolejeme nálev tak, aby bolo všetko ponorené.
Utopenci potrebujú aspoň týždeň odležať.
Podobné recepty ako je Pikantné utopence
Najlepšie linecké koláčiky recept
Vianoce si snáď ani nevieme predstaviť bez výborných lineckých koláčikov. J...
Smoothie - jahodové recept
Jarné a letné dni nás lákajú ochutnať rôzne druhy smoothie. Poďme si urobi...
Smotanovo-hubová omáčka recept
Podľa ročného obdobia použijeme najlepšie čerstvé, poprípade sušené huby al...
Čučoriedkový zmrzlinový koktail recept
Výborný letný osviežujúci nápoj. Čučoriedky umyjeme a necháme odkvapkať....
Dusená kapusta recept
Dusená kapusta, ktorú používame ako prílohu k mäsám, môže byť červená, biela alebo si môžeme pripraviť obidve. Pri tomto variante ich musíme robiť každú zvlášť. Olúpanú cib...
Orechové úle recept
Najprv si pomelieme piškóty a s nimi zmiešame všetky ingrediencie na cesto....
Škvarkové placky recept
Pripravíme si kvások z lyžice hladkej múky, droždia, cukru a tretiny vlažného mlieka. Zmiešame a dáme vzísť niekam do tepla. Preosejeme múku, osolíme, vajcia, mleté škvarky...
Zavarane jahody recept
Začiatok leta je neodmysliteľne spojený s chuťou jahôd. Konzumujeme ich na ...
Tvarohový koláč s ovocím recept
Rozmiešame všetky suroviny na výrobu náplne 1 na hladkú hmotu. Vykôstkujeme...