Ríbezľový džem bez chémie recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Ríbezľový džem bez chémie , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 13.07.2023
Kategória receptu: Bez lepku, Dobroty, Ovocné, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: závarani
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Ríbezľový džem bez chémie
- 1kg ríbezle
- 250g cukor kryštál
Postup prípravy receptu Ríbezľový džem bez chémie
Leto je čas zberu ovocia. Keď sa ho urodí dostatok nastáva dilema, ako naše ovocie ďalej spracovávať. U nás je každoročne veľká úroda ríbezlí, takže varíme ten najchutnejší džem zo všetkých. Jeho kyslá chuť sa hodí do zákuskou, na palacinky alebo len tak namazať na chleba.
Pripravíme si zaváracie poháre. Musia byť dokonale čisté a suché, aby sa nám neskôr džem neskazil.
Ríbezle nazbierame aj so stopkami, dobre ich umyjeme a dáme do hrnca. Postavíme na šporák, ovocie rozpučíme a necháme variť pol hodiny. Uvarené ovocie prepasírujeme a šťavu, ktorá nám vznikla necháme variť 10 minút. Pridáme cukor a necháme ešte krátko variť, asi tak 3 minútky. Pokiaľ máme radi sladší džem pridáme cukru viac. Malé množstvo džemu môžme naliať na tanierik a skontrolovať si či nám džem tuhne. Pokiaľ by netuhol, povaríme ešte pár minút.
Hotový džem naplníme do pohárov a dobre uzavrieme. Poháre s džemom otočíme hore dnom na 5 minút a potom už necháme prikryté do druhého dňa pomaly chladnúť a tuhnúť.
Podobné recepty ako je Ríbezľový džem bez chémie
Jahodová spomienka recept
Vezmeme si očistené jahody od stopiek, ktoré si hodíme do mixéra spoločne s...
Staroslovenská hovädzia polievka recept
Do väčšieho hrnca vložíme všetky prísady, vrátane očistenej zeleniny, umytý...
Bylinková zálievka recept
Vezmeme si bylinky a všetky si ich najemno nakrájame. Premiešame s octom...
Šampiňónová pizza recept
Skvelou voľbou pre pohostenie priateľov, je naša šampiňónová pizza. Hodí sa...
Tiramisu s mascarpone recept
Toto je recept na pravé tiramisu s mascarpone. Žĺtka vymiešame s cukrom....
Americké lievance recept
Lievance trochu inak. Tekuté a sypké ingrediencie zmiešame najprv zvlášť...
Šošovicový šalát recept
Začneme prepláchnutím šošovice, ktorú potom namočíme. Olúpeme mrkvu na koli...
Krevety s cesnakovou omáčkou recept
Vylúpneme si krevety, na kolieska si nakrájame feferónku, najemno bylinky a...
Babkina paradajková recept
Paradajková omáčka z nakladaných paradajok. Olúpeme a necháme odkvapkať ...