Bravčová paštéta recept
Rozhodli ste sa uvariť si recept Bravčová paštéta , podrobne si preštudujte popis varenia receptu a pripravte si ingrediencie. Keď budete mať naštudovaný recept, pustite sa do diela a prajeme dobrú chuť!
Publikované: 22.09.2023
Kategória receptu: Bravčové, Dobroty, Oslava, Predjedlo, Raňajky, Slovenské
Podobné recepty ako tento v sekcii: chuťovka, nátierka, paštéta
Hodnotenie receptu:
Potrebné ingrediencie receptu Bravčová paštéta
- 250gr bravčové mäso
- 400gr bravčová pečeň
- 120ml mlieko
- 1ks žemľa
- 100gr slanina
- 1ks cibuľa
- 2ks vajce
- paštétové korenie
- soľ
- čierne korenie
- 3lyžice víno
Postup prípravy receptu Bravčová paštéta
Keď vám z predošlého dňa ostalo bravčové mäso a nikto už naň nemá chuť, môžte ho premeniť na skvelú nátierku. Tú si určite každý dá rád. Je to naozaj pochúťka, ktorú môžte podávať aj ako predjedlo na rôznych oslavách, uvidíte, ako sa po nej len tak zapráši.
V panvici si začneme opekať slaninu a, keď je skoro hotová pridáme k nej ešte na drobno nakrajanú cibuľku. Keď je cibuľka do zlatista upražená, pridáme nakrájané mäso a dusíme do mäkka. Mäso môže byť aj varené či pečené.
Pečeň očistíme, odblaníme a zomelieme do jemna na mäsovom mlynčeku. Na mlynčeku zomelieme aj dusené mäso so slaninou a taktiež vopred namočenú žemľu v mlieku.
Do zmesi pridáme soľ, víno, vajcia, korenie, čierne korenie a kto má rád aj niekoľko kvapiek rumu. Dobre premiešame šľahačom, aby bola nátierka nadýchaná a plníme ju do uzatvárateľných pohárov. Paštétu varíme v pare asi hodinu a pol. Hotovú necháme vychladnúť, uzavrieme a necháme do druhého dňa odležať. Dobrú chuť.
Podobné recepty ako je Bravčová paštéta
Jablčné lievance recept
Olúpeme si a nahrubo nastrúhame jablká. K nim si pridáme vajcia, mlieko, mú...
Kuracie prsia na olivách a paradajkách recept
Obed pre 2osoby. Kuracie prsia opláchneme pod tečúcou vodou a potom zľah...
Zemiakový šalát k vianočnému stolu recept
Tradičná príloha k vianočnému stolu. Deň vopred si uvaríme zemiaky v šup...
Domáce zemiačiky recept
Olúpeme a umyjeme si zemiaky. Vezmeme škrabku a s tou si urobíme tenké plát...
Šampiňónová omáčka s kyslou smotanou recept
Olúpeme si cibuľu a najemno nakrájame. Ošúpané šampiňóny nakrájame na plátk...
Omáčka k panenke recept
Bravčová panenka je výborné jemné mäsko, ku ktorému sa hodí výraznejšia chu...
Ľahký paradajkový šalát recept
Paradajky sú veľmi zdravé. Môžeme ich konzumovať za studena alebo tepelne u...
Kvasnicová nátierka recept
Kvasnicová nátierka, ktorá má skvelú chuť a ešte veľa vitamínov. Olúpeme...
Medové rezy recept
Na žiadnej oslave, počas Vianoc a veľkej noci nemôže chýbať naša rodinná kl...