Rúru rozohrejeme 180°C.
Jahodová torta so šľahačkou
Ľahučký korpus, nadýchaná šľahačka a čerstvé jahody. Dokonalý dezert!
Ingrediencie
- 4 ksvajce
- 100 gkryštálový cukor
- 1 PLmed
- 100 ghladká múka
- 1 KLkypriaci prášok
- 50 mlmlieko
- 50 gmaslo
- 500 mlsmotana na šľahanie
- 50 gpráškový cukor
- 1 balíčekvanilkový cukor
Postup
- 1
- 2
Menšiu tortovú formu (20 cm) vystelieme papierom na pečenie (dno i steny).
- 3
Vajíčka (ideálne izbovej teploty) rozklepneme do misky a spolu s cukrom ich vyšľaháme do bledej peny.
- 4
Pridáme med a ďalej šľaháme zhruba minútku. Potom do zmesi preosejeme múku a zľahka zapracujeme.
- 5
Nakoniec primiešame mlieko a rozpustené maslo (nie horúce).
- 6
Cesto nalejeme do formy, formu jemne pobúchame o pracovnú dosku (zbavíme sa bubliniek), teplotu v rúre znížime na 160°C a korpus pečieme zhruba 30 minút.
- 7
Medzitým si vyšľaháme tuhú šľahačku z práškového, vanilkového cukru a smotany. Uložíme ju do chladu.
- 8
Vychladnutý korpus rozrežeme na dva pláty a jahody pokrájame na rovnaké kúsky.
- 9
Na prvý korpus rozotrieme pár lyžíc šľahačky, poukladáme na ňu jahody, potrieme ďalšou vrstvou šľahačky, opatrne priložíme druhý korpus a tortu potrieme z vrchu i bokou šľahačkou.
- 10
Tortu uložíme do chladu, a keď stuhne dekorujeme zvyšnou šľahačkou a jahodami.