Droždie rozdrobíme, zamiešame do vlažnej vody a necháme vzísť kvások (15 minút).
Domáca pizza v tvare srdca
Niet nad domáce jedlo pripravené s láskou. Výnimkou nie je ani pizza.
Ingrediencie
- 300 gchlebová múka
- 0.5 KLsoľ
- 200 mlvlažná voda
- 0.5 kockyčerstvé droždie
- trochumúka na pomúčenie
- podľa chutiomáčka a topingy
Postup
- 1
- 2
Naváženú múku premiešame so soľou, v strede urobíme jamku a nalejeme do nej kvások.
- 3
Rukami prepojíme múku s kváskom a zmes preložíme na bohato pomúčenú pracovnú dosku.
- 4
Rukami intenzívne miesime cesto, až kým úplne nestratí lepivosť a získa elasticitu (zhruba 10 minút).
- 5
Potom cesto položíme do pomúčenej misky, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť aspoň hodinu.
- 6
Ku koncu kysnutia zapneme rúru a necháme ju poriadne vyhriať – ideálne na 220°C.
- 7
Cesto znova prehnetieme na doske, valčekom alebo v rukách vytvarujeme do kruhu a vyrežeme do tvaru srdca.
- 8
Pridáme omáčku, topingy a na plechu vysypanom hrubou múkou pečieme pri 220°C zhruba 8 až 10 minút.
- 9
Zvyšné cesto môžeme použiť na ďalšiu pizzu, focacciu alebo syrové pizza tyčinky.