Jablká očistíme a pokrájame. Jablká dáme do hrnca, pridáme malé množstvo vody a necháme dusiť cca 20 minút. Potom pomocou tyčového mixéra rozmixujeme.
Domáci jablkový džem
Ak si chcete uchovať chuť tohtoročných jabĺčok aj na zimu, tak si z nich uvarte lahodný džem.
POSLAŤ RECEPT NA MAIL
Url adresa receptu sa odošle na mail, ktorý zadáte. Ak ste prihlasený, je automaticky
predvyplnený Váš mail.
ZatvoriťIngrediencie
- 2 kgjablká
- 500 gkryštálový cukor
- 1 balíčekvanilkový cukor
- šťava a kôra z 1 citróna
Postup
- 1
- 2
Ku rozmixovaným jablkám pridáme ostatné suroviny a premiešame. Varíme ešte cca 5 minút.
- 3
Pripravený džem plníme do čistých zaváraninových pohárov a sterilizujeme cca 25 minút pri teplote 80 °C.
Bon Appétit