Ruský kulič
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
múka
320
ml
mlieko
4
ks
žĺtok
1
ks
vajce
80
g
maslo
150
g
polohrubá múka
1
štipka
soľ
40
g
droždie
150
g
tuk
100
g
hrozienka
100
g
cukor
vanilkový cukor
citrónová kôra
100
g
kandizované ovocie
Poleva
2
PL
horúca voda
citrónová šťava
100
g
práškový cukor
postup
1.
Maslo rozpustíme vo vriacom mlieku (250 ml), osolíme ho a pomaly vsypeme 150 g múky. Následne túto horúcu hmotu zriedime zvyškom mlieka a všľaháme vajce. Pridáme múku, žĺtky, maslo, cukor, rozdrobené droždie a zo surovín vymiešame hladké cesto.
2.
Cesto by nemalo byť veľmi tuhé. Vmiešame do neho citrónovú kôru z polovice citróna, hrozienka, posekané ovocie a vanilkový cukor. Dôkladne ho premiešame a necháme aspoň na 10 minút stáť.
3.
Vymastíme formičky na pečenie a rozdelíme do nich cesto. Nemalo by byť doplna. Následne ho necháme vykysnúť a pečieme v strednej časti rúry. Vychladnutý koláč polejeme polevou, ktorú sme vymiešali zo surovín.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.