Špaldový chlieb s orechmi a slivkami
nízka
náročnosť
ingrediencie
380
ml
vlažná voda
1/2
kocka
droždie
1,5
KL
soľ
500
g
celozrnná špaldová múka
100
g
sušené slivky
100
g
orechy
2
PL
olivový olej
postup
1.
Droždie rozmrvíme vo vode, potom pridáme olej a premiešame. Múku nasypeme do misky, pridáme pomleté orechy a nasekané slivky. Osolíme a do misky pridáme aj vodu s droždím.
2.
Cesto budeme miesiť rukami 6 až 7 minút. Cesto by sa malo oddeľovať od rúk. Potom ho prikryjeme a necháme kysnúť 50 minút pod perinou. Z vykysnutého cesta spracujeme bochník a budeme ho piecť 50 minút pri teplote 220°C. Keď sa dopečie pokvapkáme ho studenou vodou.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.