Jemná hrášková polievka
nízka
náročnosť
ingrediencie
trochu
maslo
trochu
hladká múka
štipiek
soľ
400
g
zelený hrášok
podľa chuti
čierne korenie
podľa chuti
muškátový orech
postup
1.
Z masla a hladkej múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme ju vodou, rozšľaháme, osolíme a keď sa začne variť, nasypeme do polievky zelený hrášok (použijeme čerstvý alebo mrazený). Pomaly varíme asi 20-30 minút.
2.
Keď hrášok zmäkne, dosolíme a okoreníme čiernym korením a strúhaným muškátovým orechom podľa chuti. Môžeme polievku aj rozmixovať na krém.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.