Veľká pomarančová torta
8
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
250
g
múka
50
g
cukor
125
g
maslo
1
KL
kypriaci prášok
1
ks
vajce
Krém
3
ks
pomaranč
2
ks
žĺtok
100
g
cukor
500
g
pomaranč
8
plátkov
číra želatína
200
ml
šľahačková smotana
trochu
tuk na vymastenie
postup
1.
Všetky suroviny spracujeme na hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na okrúhly plát s priemerom asi 35 cm a prenesieme na vymastený plech. Cesto niekoľkokrát poprepichujeme vidličkou a pečieme asi 15 minút. Ešte teplé ho preložíme na plochú misu.
2.
Veľké pomaranče rozdelíme na dieliky, ktoré zbavíme bielej blanky. Žĺtky s cukrom vymiešame na svetlý krém. Dve tretiny pomarančových dielikov poukladáme na tortový základ, z ostatných pomarančov vytlačíme šťavu. Odmeriame 500 ml šťavy. Želatínu dáme zmäknúť do studenej vody.
3.
Zo šťavy odoberieme 2 lyžice a necháme zovrieť. Želatínu vyžmýkame a rozpustíme v šťave. Rozpustenú želatínu vmiešame do zvyšnej šťavy a za stáleho miešania ju pridávame do žĺtkového krému. Necháme na chladnom mieste, kým tekutina nezačne tuhnúť. Medzitým smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku a pomaly vmiešame do tuhnúcej hmoty.
4.
Tortový korpus celý potrieme krémom a necháme stuhnúť v chladničke. Tortu ozdobíme zvyšnými pomarančovými dielikmi.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.