Celozrnné sucháre
80
porcií
510
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kocka
droždie
1/2
dl
olej
3
dl
voda
2
dl
mlieko
4
PL
krupicový cukor
1
KL
soľ
2
dl
slnečnicové semienko
1
dl
ľanové semienka
3
dl
žitná múka
7
dl
hladká múka
2
dl
celozrnná múka
postup
1.
Na teplotu 37°C zohrejeme mlieko, olej a vodu. Rozdrobíme droždie do misky a rozpustíme ho v troche vlažnej tekutiny. Prilejeme zvyšnú časť tekutiny a prisypeme ľanové a slnečnicové semienka, soľ, krupicový cukor, celozrnnú a žitnú múku a väčšiu časť hladkej múky. Zo surovín vyhotovíme pomerne pevné cesto, ktoré sa nelepí na steny nádoby. Cesto zakryjeme a na teplom mieste ho necháme kysnúť približne 40 minút.
2.
Na pomúčenú dosku položíme cesto, ktoré nám vykyslo a vyvaľkáme z neho 4 valčeky, ktoré sú dlhé ako samotný plech na pečenie. Potom ich zakryjeme a necháme ich kysnúť ešte ďalšiu pol hodinu. Budeme ich piecť pri teplote 225°C v strednej časti rúry približne 15 minút.
3.
Necháme ich vychladnúť a teplotu rúry zvýšime na 250°C. Valčeky pokrájame na plátky hrubé približne 2 cm. Rozložíme sucháre na plech, ktorý sme pred tým vystlali papierom na pečenie. Budeme ich piecť 5 minút v hornej časti rúry. Následne teplotu znížime na 100°C a necháme ich ešte 1,5 - 2 hodiny v strednej časti rúry dopekať. Dvierka rúry sú pootvorené.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.