Pridať recept

Veľkonočný tvarohovo-malinový koláč

Veľkonočný tvarohovo-malinový koláč
Zdroj: jojkabrecova
6
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
polohrubá múka
100 g
práškový cukor
20 g
kakao
125 g
palmarín
1 ks
vajce
500 g
jemný tvaroh
1 ks
vanilkový cukor
250 g
maliny
2 PL
solamyl
strúhanka na vysypanie formy

postup

1.
Cesto: múku preosejeme, pridáme kakao, práškový cukor, vanilínový cukor, pokrájaný palmarin a vajce. Dáme do mikroténového vrecúška chladiť na 1/2 hodinu do chladu.
 
2.
Medzitým si urobíme plnku. K tvarohu pridáme ostatné suroviny zmiešame. Vyberieme cesto, rozvaľkáme dáme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy. Popicháme vidličkou a dáme na 10 minúť do rúry piecť.
3.
Zo zvyškov vykorjíme postavičky. Vyberieme dáme plnku poukladáme vykrojené postavičky a dáme piecť na ďalšiu pol hodinu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Veľkonočná šunka
Veľkonočná šunka nikdy nebola lepšia! Toto sú TRIKY, ako uvariť vždy perfektnú šunku, aj svokra ju chválila!
Chuť varenej šunky závisí od jej kvality, ale veľký vplyv má aj spôsob varenia! Poradíme kedy a ako uvariť...
TOP
Končí pôst, začína obdobie hojnosti: Tieto tradičné dobroty nesmú chýbať na veľkonočnom stole, tradície
Končí pôst, začína obdobie hojnosti: Tieto tradičné dobroty nesmú chýbať na veľkonočnom stole, tradície a zvyky Veľkej Noci približuje etnologička
Varená šunka, údené klobásky, domáca slaninka, chren, vajíčka či koláčiky. To je sviatočné menu, ktoré...
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Čo sú tie biele vzory na šunke? Nie je to tuk!
Biele vlákna prechádzajúce cez šunku nie sú ničím zvláštnym a väčšina z nás im nevenuje pozornosť. Koniec...
Tu nájdete návod, ako skontrolovať, či sú vaše vajcia čerstvé. Päť spoľahlivých spôsobov
Tu nájdete návod, ako skontrolovať, či sú vaše vajcia čerstvé. Päť spoľahlivých spôsobov
Na prvý pohľad je ťažké posúdiť, ktoré vajcia sú čerstvé. Zvonka vyzerajú všetky veľmi podobne. Keď...
Raw meat sausage ready to be boiled in a red pot
Ako počas Veľkej Noci nepribrať? Tu je niekoľko rád od odborníka na výživu
Blížiace sa veľkonočné sviatky sú pre mnohých ľudí výzvou, obzvlášť pre tých na redukčnej diéte. Okolo...
Krémový špenát: Univerzálna, delikátna príloha
Zelený štvrtok: Recepty od raňajok až po večeru s pochúťkami zo špenátu, medvedieho cesnaku či mladej žihľavy
Zelený štvrtok so sebou prináša nádherné a najmä veľmi chutné recepty. Inšpirujte sa a vyberte si z našej...