Vyprážané jablkové kolieska
6
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
hladká múka
300
ml
mlieko
1
štipka
soľ
20
g
práškový cukor
2
ks
vajce
1
PL
rum
1
kg
jablko
trochu
olej
2
balíčky
škoricový cukor
postup
1.
Mlieko rozmiešame s múkou a so soľou, postupne pridáme cukor, vajcia, rum a dobre rozšľaháme. Cestíčko musí byť husté ako na kvapkanie.
2.
Zrelé jablká olúpeme, odstránime z nich jadrovník a pokrájame ich na kolieska hrubé asi 1cm.
3.
Kolieska namáčame do pripraveného cestíčka, v rozpálenom oleji vypražíme do zlata a obalíme škoricovým cukrom.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.