Pridať recept

FOTORECEPT: České buchty

ingrediencie

1 kg
múka polohrubá
2 ks
droždie
3 PL
cukor
8 dl
mlieko
1 KL
soľ
1 ks
zemiaky
1 PL
olej
1 ks
vajce
3 PL
lekvár

postup

1.

Droždie zmiešame s 2 KL cukru a zalejeme to cca 1,5 dl mlieka. Spravíme si kvások.

Fotorecept: České buchty
Fotorecept: České buchty
Zdroj: ivet_hrabovska
 
2.

Vykysnutý kvások zmiešame s múkou, pridáme 3 PL cukru, 1 KL soli, teplé mlieko (asi 7-8 dl) a vymiesime hladké cesto. Ak chceme mať lepšie cesto a máme čas, uvaríme si jeden väčší zemiak a postrúhame ho do cesta. Pred koncom dáme 2 dl oleja, znovu premiešame a prikryté teplou vlhkou utierkou necháme kysnúť.

Fotorecept: České buchty
Fotorecept: České buchty
Zdroj: ivet_hrabovska
3.

Vykysnuté cesto vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika a na každý kúsok dáme slivkový lekvár.

Fotorecept: České buchty
Fotorecept: České buchty
Zdroj: ivet_hrabovska
4.

Buchty stočíme a ukladáme na plech, ktorý sme vyložili papierom. Necháme 15 minút podkysnúť a pred vložením do rúry potrieme boky buchiet olejom, aby sa nám dobre upečené oddeľovali. Povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme 30 minút pri 190 stupňoch.

Fotorecept: České buchty
Fotorecept: České buchty
Zdroj: ivet_hrabovska
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať