Gratinovaný karfiol
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
karfiol
podľa chuti
soľ
30
g
maslo
30
g
strúhanka
30
g
tvrdý syr
Bešamelová omáčka
30
g
maslo
30
g
hladká múka
1
ks
cibuľa
štipiek
soľ
1
ks
bobkový list
štipiek
mleté čierne korenie
500
ml
mlieko
postup
1.
Karfiol očistíme, odrežme vrchné listy, tvrdé časti a v slanej vode uvaríme do mäkka.
2.
Ohňovzdornú misu vymastíme, urovnáme do nej uvarený karfiol, polejeme ho bešamelovou omáčkou, posypeme strúhankou, postrúhaným syrom, pokvapkáme roztopeným maslom a upečieme.
3.
Bešamelová omáčka: Z múky a masla pripravíme svetlú zápražku, zalejeme ju horúcim mliekom, pridáme postrúhanú cibuľu, mleté čierne korenie, soľ, bobkový list a varíme asi 20 minút. Hotovú omáčku precedíme.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.