Pridať recept

České koláče

ingrediencie

150 g
maslo
60 g
práškový cukor
3 ks
žĺtok
1 balíček
vanilkový cukor
trochu
citrónová kôra
štipiek
soľ
35 g
droždie
10 g
práškový cukor
50 g
hrubá múka
125 ml
mlieko
450 g
hrubá múka
1 ks
žĺtok

Maslová posýpka

40 g
hladká múka
30 g
práškový cukor
30 g
maslo

postup

1.
Maslo, cukor, žĺtky, vanilkový cukor, soľ a postrúhanú citrónovú kôru vymiešame do peny. Potom pridáme pripravený vykysnutý kvások ostatnú múku a s vlažným mliekom vypracujeme mäkké, lesklé cesto, ktoré necháme kysnúť.
 
2.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 1cm, pokrájame na štvorčeky, do každého dáme lyžičku plnky (lekvár, tvaroh, mak) a rohy spojíme do uzla.
3.
Koláče uložíme na plech pomastený maslom a necháme vykysnúť. Vykysnuté potrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme posýpkou a v horúcej rúre upečieme.
4.
Maslová posýpka: Do múky a cukru pridáme maslo, nožom ho posekáme a ešte rukou zľahka premiešame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Nekúpili ste droždie? Takto si ho vyrobíte
Droždie patrí v súčasnosti medzi podpultové tovary, ktoré sa hľadajú len veľmi ťažko. Poradíme vám, ako si...
Najlepšie recepty na domáce mliečne výrobky
Radi si pripravujete domáce poctivé dobroty? Zdá sa vám jogurt v obchode zbytočne presladený? Chcete vyskúšať...
Čerstvé droždie
Čerstvé verzus sušené droždie: Aké sú výhody a nevýhody? Môže sa použiť aj po záruke?
Aj vy radi v kuchyni používate droždie? Preferujete čerstvé alebo sušené? Ktoré je lepšie?
Mandľové mlieko
Pripravte si vlastné rastlinné mlieka. Je to super jednoduché!
Jednoduché tipy, ako si doma pripraviť lahodné orechové, sójové, ovsené či ryžové mlieko.
Mnohí túto základnú potravinu skladujú vo dverách chladničky, ktorú? Výrazne skracujú jej trvanlivosť
Mnohí túto základnú potravinu skladujú vo dverách chladničky - výrazne skracujú jej trvanlivosť! Tušíte, ktorú?
Dvere sú najteplejším miestom v chladničke, preto do nich rozhodne nepatrí táto čerstvá potravina.