České koláče
8
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
maslo
60
g
práškový cukor
3
ks
žĺtok
1
balíček
vanilkový cukor
trochu
citrónová kôra
štipiek
soľ
35
g
droždie
10
g
práškový cukor
50
g
hrubá múka
125
ml
mlieko
450
g
hrubá múka
1
ks
žĺtok
Maslová posýpka
40
g
hladká múka
30
g
práškový cukor
30
g
maslo
postup
1.
Maslo, cukor, žĺtky, vanilkový cukor, soľ a postrúhanú citrónovú kôru vymiešame do peny. Potom pridáme pripravený vykysnutý kvások ostatnú múku a s vlažným mliekom vypracujeme mäkké, lesklé cesto, ktoré necháme kysnúť.
2.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 1cm, pokrájame na štvorčeky, do každého dáme lyžičku plnky (lekvár, tvaroh, mak) a rohy spojíme do uzla.
3.
Koláče uložíme na plech pomastený maslom a necháme vykysnúť. Vykysnuté potrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme posýpkou a v horúcej rúre upečieme.
4.
Maslová posýpka: Do múky a cukru pridáme maslo, nožom ho posekáme a ešte rukou zľahka premiešame.
Podobné recepty
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.