Hovädzí vývar so šunkovými haluškami
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
750
g
hovädzie mäso
50
g
kosť
100
g
hovädzia pečeň
100
g
koreňová zelenina
1
ks
cibuľa
podľa chuti
soľ
podľa chuti
celé čierne korenie
Šunkové halušky
40
g
maslo
štipiek
soľ
1
ks
žĺtok
50
g
šunka
1
PL
mlieko
štipiek
muškátový orech
1
ks
bielok
60
g
strúhanka
postup
1.
Hovädzie kosti očistíme, vložíme do studenej osolenej vody, pridáme umyté a trocha naklepané mäso a pomaly varíme asi hodinu. Po hodinovom vare pridáme pečeň, cibuľu a koreňovú zeleninu pokrájanú nahrubo. Osolíme, okoreníme a pomaly varíme asi jeden a pol hodiny. Uvarenú polievku precedíme a podávame s haluškami.
2.
Šunkové halušky: Maslo vymiešame so soľou, žĺtkom a s muškátovým orieškom, pridáme šunku pokrájanú nadrobno, mlieko alebo smotanu, z bielkov ušľahaný tuhý sneh a podľa potreby strúhanku. Zmes zľahka premiešame a sformujeme malé knedličky,ktoré povaríme vo vriacej polievke 3-5 minút (podľa veľkosti).
Podobné recepty
Lepí sa vám zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.