Kakaová maškrta pre moju mamičku s jahodami a kiwi
40
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vajce
20
dkg
kryštálový cukor
6
dkg
maslo
6
dkg
hrubá múka
2
dkg
kakao
Plnka
2
PL
lekvár
1
balíček
Zlatý klas
200
g
maslo
2
ks
kiwi
200
g
jahody
1
balíček
červená želatína
2
PL
práškový cukor
postup
1.
6 bielkov šľaháme s 20 dkg cukru do hustej tuhej peny, potom pridáme 6 žĺtkov, 6 dkg rozpusteného vychladnutého masla, 6 dkg hrubej múky a 2 dkg kakaa, všetko dobre mixérom premiešame a hmotu vylejeme na maslom vytretý a hrubou múkou vysypaný plech. Pečieme v predhriatej rúre 180°C cca 35 minút. Upečené vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
2.
Plnka: Puding spravíme podla návodu a necháme vychladnúť.
3.
Do mixéra dáme 200 g masla, 2 PL práškového cukru a postupne pridávame puding a šľaháme.
4.
Vychladnutý korpus potrieme zľahka marmeládou a plnkou. Navrch poukladáme ošúpané, na plátky nakrájané kiwi a napoly prekrojené jahody. Zalejeme pripravenou červenou želatínou. Dáme vychladnúť do chladničky a potom krájame na štvorce alebo rezy.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.