Diviačie královské ragú
6
porcií
160
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
diviačie stehno
250
g
gaštan
100
g
prerastená slanina
1
KL
hladká múka
1
strúčik
cesnaku
5
ks
jalovec
2
dl
červené víno
1
ks
červená cibuľa
1
PL
petržlenová vňať
10
ks
šampiňóny
1
PL
maslo
150
g
koreňová zelenina
2
štipky
tymian
4
štipky
soľ
postup
1.
Stehno nakrájame na rezančeky, osolíme, okoreníme a dáme do hrnca, polejeme vínom, pridáme pretlačený cesnak, tymián, jalovec, zeleninu a cibuľu pokrájanú na drobno. Dáme na chladné miesto do druhého dňa.
2.
Na panvicu dáme trochu oleja, zverinu vyberieme necháme trocha odkvapkať a sprudka opečieme.
3.
Preložíme do pekáča, polejeme vínnou šťavou, ktorá nám zostala, dáme do rúry, zakryjeme a udusíme do mäkka. Ak treba podlejeme vývarom. Keď je mäso mäkké, šťavu precedíme a zahustíme bledou maslovou zásmažkou.
4.
Medzitým na masle udusíme pokrájané šampiňóny, na panvici osmažíme na drobno pokrájanú slaninku, olúpané gaštany, ktoré najskôr udusíme v troche vody s kúskom masla do mäkka.
5.
Zverinu, šampiňóny, slaninu, gaštany dáme späť do pekáča do zahustenej šťavy a chvíľku prevaríme. Nakoniec posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
avodamok
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.