Karfiolový nákyp s ovsenými vločkami
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
karfiol
voda
soľ
40
g
maslo
3
ks
vajce
40
g
ovsené vločky
1
dl
mlieko
60
g
syr
mleté čierne korenie
vegeta
30
g
strúhanka
petržlenová vňať
20
g
tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu
postup
1.
Umytý karfiol vložíme do vriacej osolenej vody a uvaríme.
2.
Vločky zalejeme mliekom a necháme napučať.
3.
Do zmäknutého masla postupne primiešame žĺtky. Pridáme ovsené vločky, polovicu postrúhaného syra, scedený a na ružičky rozobratý karfiol, strúhanku, posekanú petržlenovú vňať, na špičku noža mleté čierne korenie, dochutíme vegetou a podľa potreby soľou. Nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh.
4.
Formu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou, naplníme, povrch posypeme zvyšným postrúhaným syrom a pomaly pečieme asi 40 minút.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.