Makový koláč bez vajca
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
mak
150
g
cukor
300
g
múka
prášok do pečiva
2,5
dl
mlieko
citrónová kôra
škorica
20
g
maslo
20
g
múka na plech
postup
1.
Mak pomelieme, múku premiešame s kypriacim práškom, pridáme cukor, citrónovú kôru a škoricu a v miske zarobíme s mliekom cesto tak husté, aby sa dalo ľahko namazať na plech. Ak je cesto prihusté, pridáme podľa potreby mlieko.
2.
Všetko dobre vymiešame a natrieme na plech a v mierne horúcej rúre upečieme. Upečený koláč potrieme zaváraninou, alebo povrch len pocukrujeme. Koláč môžme upiecť tiež v bábovkovej forme.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.