Pridať recept

Trasená torta s mandarínkami

ingrediencie

Cesto

2 hrnčeky
polohrubá múka
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
1 hrnček
krupicový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
3 ks
vajce
1 hrnček
mlieko
1 hrnček
olej

Plnka

1 konzerva
mandarinkový kompót
250 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
puding Créme Olé s vanilkovou príchuťou bez varenia

postup

1.
Cesto: Zmiešame a preosejeme múku s kypriacim práškom, pridáme cukor, vanilínový cukor, vajcia, mlieko a olej. Ručne vymiešame hladké cesto. Nalejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy priemeru 26 cm. Pečieme pri 180°C asi 25 minút.
 
2.
Do uzatvárateľnej nádoby vylejeme kompót aj so šťavou, mandarínky nakrájame na menšie kúsky. Prilejeme šľahačkovú smotanu a pridáme Créme Olé. Nádobu trasieme, pokiaľ sa suroviny nespoja do krému.
3.
Vychladnutý korpus pozdĺžne rozkrojíme, polovicou krému natrieme stred korpusu a druhou polovicou natrieme vrch. Ozdobíme rozpustenou čokoládou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Lenka143
9.3.2022 19:49 | |
+13 -9
Ahoj, skúšala som dnes tento koláčik. Cesto bolo jednoduché aj chutné. Nabudúce vyskúšam z polovičnej dávky a plnku nechám ako je pôvodne. Nejak mi to zhustlo hneď (plnka), ani som nemusela triasť, iba som to v podstate chvíľku miešala :) A plnka mi prišla v konečnom dôsledku ako tvarohová, lebo mandarinky boli mierne kyslasté.
strunka66
23.3.2019 18:42 | |
+25 -10
Korpus je náhodou fajn, je šťavnaty, nie suchý
Anonymný nick
14.12.2015 23:46 | |
+84 -63
Ako môžete šíriť cudzie fotky????
Podobné články
Prečo zaradiť mandarínky do jedálnička
Čo sa stane, ak zjete každý deň tri mandarínky?
Malé citrusové ovocie vždy poteší lahodnou chuťou, krásnou vôňou a príjemne prekvapí svojim nutričným...
Jahody, šľahačka a snehové pusinky (Eton mess)
Jahody so šľahačkou: 10 overených receptov na nepečené dezerty zo sladkých jahôd a poctivej smotany
Jedným zo stálych dezertov v ponuke cukrární nášho detstva bolo jednoduché spojenie jahôd a šľahačky...
Triky na tuhú a nadýchanú šľahačku, ktorá vydrží 12 až 48 hodín
Triky na tuhú a nadýchanú šľahačku, ktorá vydrží 12 až 48 hodín
Jednou z výhod domácej šľahačky je jej absolútna čerstvosť. Žiaľ, nadýchanosť čerstvej šľahačky je...
Ako v obchode rozoznáte sladké mandarínky od kyslých? Takto spoznáte sladké a šťavnaté
Ako v obchode rozoznáte sladké mandarínky od kyslých? Tieto sú vždy sladké a šťavnaté
Aj vy ich v tomto mesiaci kupujete o niečo viac ako inokedy? Takto rozoznáte tie najlepšie!
Aj vy dávate preč bielu šupku z mandarínok? Veľká chyba!
Neodlupujte ju! Viete, prečo by sme mali jesť bielu šupku mandarínok?
Aj vy dávate preč bielu šupku z mandarínok? Veľká chyba!