Banánovo - broskyňový tunel
15
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
ks
vajce
120
g
kryštálový cukor
100
g
polohrubá múka
1
KL
prášok do pečiva
2
PL
kakao
Krém
250
g
jemný tvaroh
200
ml
kyslá pochúťková smotana
250
ml
šľahačková smotana
1
ks
stužovač šľahačky
2
PL
práškový cukor
2
ks
vajce
2
ks
banán
1
ks
broskyňový kompót
Na povrch
1
ks
prášková šľahačka
150
ml
mlieko
postup
1.
Piškóta: bielky vyšľaháme s cukrom, pridáme žĺtky, múku s práškom do pečiva a kakao. Upečieme na plechu na papieri. Necháme vychladnúť.
2.
Plnka: tvaroh, kyslú smotanu, cukor a vanilkový cukor zmiešame, pridáme šľahačkovú smotanu vyšľahanú so stužovačom.
3.
Z piškóty odkrojíme 1/4, zvyšnou piškótou vyložíme formu srnčieho chrbáta, aby prečnievala. Potrieme tenkou vrstvou plnky, položíme banány, natrieme znovu krémom a zakryjeme prečnievajúcou časťou piškóty. Znovu natrieme krém, uložíme broskyne, znovu krém a prikryjeme odkrojenou časťou piškóty.
Na povrch vyšľaháme práškovú šľahačku so studeným mliekom, ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
BlazenaSadovska
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.