Bravčový jazyk v smotanovej omáčke s chrenom
ingrediencie
postup
Tento recept je vhodný ako predjedlo.
Koreňovú zeleninu - 2 mrkvy, 1 petržlen a kúsok zeleru, nakrájame na malé kocky a vložíme do tlakového hrnca, pridáme kúsok zázvoru, veľkú lyžicu medu a všetky koreniny, zalejeme vodou a dáme variť. Keď voda zovrie, vložíme jazyky, zavrieme tlakový hrniec a od chvíle kedy začne pískať varíme hodinu. Jazyk vyberieme na podnos a ešte horúci jazyk ihneď olúpeme od hrubej kože. Ak nemáte tlakový hrniec musíte jazyk variť cca 3 hodiny a vody dajte len toľko, aby boli jazyky tesne pod vodou.
Do horúceho vývaru pridáme rožky, keď sa rožky rozmočia všetko prepasírujeme cez sitko. Prepasírovanú omáčku necháme prevrieť, žĺtky rozmiešame v smotane na varenie, vylejem do vriacej omáčky a ihneď odstavím.
Nakrájaný jazyk prelejeme omáčkou, posypeme čerstvým nastrúhaným chrenom a opraženými mandľovými lupienkami, podávame s chlebom alebo knedľou.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.