FOTORECEPT: Mramorové rezy
44
porcií
67
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Biela piškóta:
8
ks
bielok
10
PL
práškový cukor
5
PL
polohrubá múka
5
PL
hrubá múka
1/2
ks
kypriaci prášok do pečiva
2
PL
olej
Tmavá piškóta:
8
ks
žĺtok
1
dl
horúca voda
2
PL
kakao
10
PL
polohrubá múka
ks
plnka ľubovoľná
ks
čokoládová poleva
postup
2.
Biela piškóta: Vyšľaháme bielky na sneh pridáme cukor došľaháme do tuha, pridáme olej a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva.
3.
Tmavá piškóta: Vyšľaháme žĺtky s cukrom, zašľaháme vodu (nie vriacu), olej a pridáme múku s kakaom a s práškom do pečiva. Zamiešame.
4.
Na plech vystlaný papierom na pečenie robíme šachovnicovo lyžicou kôpky s polovicou bielej piškóty.
5.
Medzi to vylejeme tmavú piškótu
a na vrch ešte na hnedú lyžicou dáme kôpky bielej piškóty. Pečieme pri teplote 190°C, keď sa nelepí na špáratko, tak je upečené.
6.
Na koláč môžme zrobiť plnku podľa chutí. Ja som robila ovocnú, z marhuľového kompótu. Trochou šťavy pokvapkáme piškótu, zbytok rozmixujeme, do marhúľ pridáme 1,5 vanilkového pudingu a uvaríme. Necháme vychladnúť. Vymiešame 1 Heru s 200 g práškového cukru a postupne pridávame vychladnutú kašu.
7.
Plnku natrieme na vychladený koláč, polejeme čokoládovou polevou.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
anka813
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.