Citrónovo-orechové rezy
35
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Piškóta orechová:
8
ks
vajcia
8
PL
kryštálový cukor
12
PL
mleté vlašské orechy
4
PL
polohrubá múka
4
PL
strúhanka
1/2
balíček
prášok do pečiva Dr.Oetker
Piškóta žltá:
4
ks
vajcia
4
PL
kryštálový cukor
4
PL
polohrubá múka
1/4
balíček
prášok do pečiva Dr.Oetker
1
ks
citrón + 100 ml vody (na pokropenie upečenej piškóty)
Plnka:
2
balíčky
Zlatý klas Dr.Oetker
300
ml
mlieko
1
balíček
vanilkový cukor Dr Oetker
1
ks
citrón
300
g
maslo
200
g
práškový cukor
Poleva:
2
balíčky
Poleva v prášku citrónová príchuť Dr. Oetker
postup
Výborný osviežujúci zákusok!
1.
Piškóta orechová 2 kusy:
4 bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu. Potom zašľaháme 4 lyžice zašľaháme cukor, 4 žĺtky, 2 PL múky, 1/4 prášku do pečiva, 2 PL strúhanky, 6 PL mleté vlašské orechy.
Upečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie a necháme vychladnúť. Papier odstránime. Plech rozmer 30x40 cm. Teplota 180°C 20 minút. Údaje sú orientačné.
Zo zvyšných surovín pripravíme rovnakým spôsobom aj druhú orechovú piškótu.
2.
Žltá piškóta:
4 bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu. Po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, po lyžiciach múku zmiešanú s práškom do pečiva. Upečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie. Necháme vychladnúť a papier odstránime.
3.
Plnka: mlieko uvaríme so zlatým klasom a vanilkovým cukrom na hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo izbovej teploty vyšľaháme na penu, pridáme cukor a znovu prešľaháme. Potom po častiach zašľaháme vychladnutý puding a šťavu z jedného citróna. Trochu si odložíme na potretie vrchnej piškóty.
4.
Ukladáme nasledovne:
predtým však treba zlúpať vrchnú šupku, ktorá sa vytvorí pri pečení, aby sa rezy nerozlepovali.
orechová piškóta, polovica plnky, žltá piškóta, pokropíme citrónovou šťavou zmiešanou s trochou vody, druhá polovica plnky, orechová piškóta. Jemne pritlačíme, potrieme tenkou vrstvou plnky a polejeme citrónovou polevou. Necháme zaschnúť a postáť, aby sa chute spojili a pokrájame na rezy.
Dobrú chuť!
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
BlazenaSadovska
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.