Smotanové rezy
18
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
ks
vajcia
150
g
múka polohrubá
150
g
kryštálový cukor
5
PL
horúca voda
5
PL
olej rastlinný
1
balíček
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
600
ml
mlieko
3
ks
Zlatý klas Dr.Oetker
6
PL
cukor do krému
2
tégliky
kyslá smotana
1
balíček
piškóty
150
ml
silná čierna káva
2
balíčky
šľahačka v prášku Dr Oetker
300
ml
mlieko so šlahačky
450
g
drobné ovocie mrazené
ks
kakaový prášok
postup
Piekla som na stužkovú.
1.
Piškóta:
Vymiešame si žĺtky s cukrom,pridáme vodu,olej, múku s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a dáme piecť na 180 stupňov.
2.
PLNKA:
Z mlieka, zlatých klasov a cukru uvaríme hustý puding.
Necháme ho vychladiť a do vychladnutého vmiešame 2 kyslé smotany.
3.
Polovicu plnky natrieme na cesto, na plnku rozložíme ovocie podľa chuti, poukladáme piškóty namáčané v silnej káve. Potom zas navrstvíme druhú časť krémovej plnky.
4.
Potom vyšľaháme šľahačky podľa návodu na obale. Šľahačkou potrieme celý koláč. Ozdobíme kakaovým práškom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.