Výborné mäkké medovníčky
nízka
náročnosť
ingrediencie
750
g
hladká múka
1/2
balíček
perníkové korenie
250
g
práškový cukor
1
KL
sóda bikarbóna
3
ks
vajíčka
200
g
med
150
g
maslo
ks
lúpané vlašské orechy na ozdobu
3
ks
vaječný žĺtok na potretie
1
KL
instantná káva
postup
1.
Do rnca dáme med a maslo a zohrievame na strednom plameni až kým sa maslo úplne nerozpustí. Vo veľkej mise vyšľaháme celé vajíčka s cukrom, pridáme perníkové korenie a sódu bikarbónu. Nakoniec primiešame rozpustený med s maslom.
2.
Premiešame, pridáme múku a spracujeme na vláčne cesto (keď už sa nelepí na spodok misy je to hotové). Prikryjeme kuchynskou utierkou a v chladničke necháme 1 deň odpočívať.
3.
Na druhý deň cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme rôzne tvary. Nevaľkáme príliš tenké cesto, ani príliš hrubé. Pečieme pri 160°C cca 10 minút. Pri väčších tvaroch dlhšie. Po vybratí, ešte kým súteplé potrieme vaječným žĺtkom rozmiešaným s 1 KL instantnej kávy. Skladujeme v uzavretej nádobe, ostanú pekne mäkké.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.