FOTORECEPT: Babičkina čerešňová bublanina
10
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vajce (M)
300
g
polohrubá múka
150
g
práškový cukor
150
ml
olej
150
ml
voda
1
ks
vanilínový cukor
1
ks
prášok do pečiva
2
hrste
vykôstkované čerešne
trochu
olej a múka na vysypanie plechu
postup
Kto by si nepamätal babičkinu chutnú bublaninu..?
1.
Z vajíčok si oddelíme žĺtka, vymiesime ich s práškovým a vanilínovým cukrom. Za stáleho miesenia pridávame postupne vodu a olej, potom múku spolu s kypriacim práškom do pečiva. Z vaječných bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a pomaly ho vmiesime do cesta.
Cesto máme hotové, plech vymastíme, vysypeme múkou a nalejeme doň cesto. Na vrch rovnomerne poukladáme čerešne a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170°C zhruba na 20 - 25 minút.
2.
Po 10 minútach sa s radosťou pozrieme na dýchajúce cesto. :)
3.
Po 20 minútach máme hotovo, necháme vychladnúť a môžeme servírovať. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.