Orechové a tvarohové vrkoče
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
polohrubá múka
130
g
cukor
1
ČL
soľ
40
g
čerstvé droždie
500
ml
teplé mlieko
150
g
maslo
2
PL
olej
2
ks
vajcia
1
balíček
vanilínový cukor
Orechová plnka
200
g
mleté orechy
50
g
maslo
60
g
cukor
ks
trochu mlieka
Tvarohová plnka
250
g
tvaroh
1
balíček
vanilínový cukor
1
hrsť
hrozienka / brusnice
1
ks
vajíčko
ks
cukor podľa chuti
postup
1.
Do veľkej misy nasypeme múku, cukor, soľ. Pripravíme si kvasnic, približne do 2dcl teplého mlieka dáme cukor, štipku múky a droždia a počkáme kým kvasnice "naskočia".
2.
Do múky pridáme vajcia, mäkké maslo,2 lyžice oleja. Prilejeme kvasnice, pridáme teplé mlieko tak, aby sme vymiesili hladké a pružné cesto.
3.
Cesto odložíme prikryté na teplé miesto a necháme kysnúť, malo by dvojnásobne zväčšiť svoj objem, čo trvá približne 1,5 hodiny.
4.
Medzitým si pripravíme plnky:
ORECHOVÁ
Rozpustíme maslo,pridáme cukor, mleté orechy a trochu mlieka aby bola plnka kašovitá.
TVAROHOVÁ
Vymiešame tvaroh s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme vajíčko a hrozienka prípadne brusnice.
5.
Keď je cesto správne nakysnuté rozdelíme ho na dve časti. Vyvaľkáme a naplníme plnkou, jedno cesto jednou, druhé druhou.
6.
Cesto potom preložíme do dvoch tretín a potom nazad ostatnú tretinu k stredu podľa obrázka.
8.
Uložíme na plech. Necháme ešte 20 minút podkysnúť, potrieme vyšľahaným žĺtkom.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.