Pridať recept

FOTORECEPT: Bravčové mäsko s ostrokyslou čínskou omáčkou

Fotorecept: Bravčové mäsko s ostrokyslou čínskou omáčkou
Zdroj: ivet_hrabovska

ingrediencie

500 g
bravčové stehno
1 PL
ocot
200 ml
voda
2 PL
sójová omáčka
2 KL
cukor
2 KL
solamyl
1 ks
čili paprička
ks
soľ
ks
mleté čierne korenie
1 ks
zelená paprika
1 hrsť
sušené hríby
1 ks
mrkva
1 ks
cibuľa
1 PL
olej

postup

1.
Na oleji speníme cibuľku a pridáme nakrájanú mrkvu, papriku a restujeme cca 5 minút.
Fotorecept: Bravčové mäsko s ostrokyslou čínskou omáčkou
Fotorecept: Bravčové mäsko s ostrokyslou čínskou omáčkou
Zdroj: ivet_hrabovska
 
2.
Potom pridáme hríby a restujeme ďalších 5 minút.
Fotorecept: Bravčové mäsko s ostrokyslou čínskou omáčkou
Fotorecept: Bravčové mäsko s ostrokyslou čínskou omáčkou
Zdroj: ivet_hrabovska
3.
Spravíme si základ na omáčku: Premiešame vodu so sójovou omáčkou, cukrom, octom a solamylom.
Fotorecept: Bravčové mäsko s ostrokyslou čínskou omáčkou
Fotorecept: Bravčové mäsko s ostrokyslou čínskou omáčkou
Zdroj: ivet_hrabovska
4.
Zmes prilejeme do orestovanej zeleniny a premiešame. Dusíme spolu cca 5 minút.
Fotorecept: Bravčové mäsko s ostrokyslou čínskou omáčkou
Fotorecept: Bravčové mäsko s ostrokyslou čínskou omáčkou
Zdroj: ivet_hrabovska
5.
Mäso nakrájame na malé kocky a orestujeme na oleji 10 minút.
Fotorecept: Bravčové mäsko s ostrokyslou čínskou omáčkou
Fotorecept: Bravčové mäsko s ostrokyslou čínskou omáčkou
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Bravčové mäsko s ostrokyslou čínskou omáčkou
Fotorecept: Bravčové mäsko s ostrokyslou čínskou omáčkou
Zdroj: ivet_hrabovska
6.
Pridáme zeleninu s omáčkou a nasekanou čili papričkou.
Fotorecept: Bravčové mäsko s ostrokyslou čínskou omáčkou
Fotorecept: Bravčové mäsko s ostrokyslou čínskou omáčkou
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Bravčové mäsko s ostrokyslou čínskou omáčkou
Fotorecept: Bravčové mäsko s ostrokyslou čínskou omáčkou
Zdroj: ivet_hrabovska
7.
Dusíme všetko pod pokrievkou cca 15-20 minút, kým mäsko zmäkne :)
Fotorecept: Bravčové mäsko s ostrokyslou čínskou omáčkou
Fotorecept: Bravčové mäsko s ostrokyslou čínskou omáčkou
Zdroj: ivet_hrabovska
8.
Podávame s ryžou. Dobrú chuť!
Fotorecept: Bravčové mäsko s ostrokyslou čínskou omáčkou
Fotorecept: Bravčové mäsko s ostrokyslou čínskou omáčkou
Zdroj: ivet_hrabovska
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...