Pohánkové palacinky s domácim džemom
10
porcií
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
Múka pohánková
500
ml
mlieko
2
ks
vajcia
ks
soľ
ks
vanilkový struk
1
ks
Jablko červené nastrúhané
ks
škorica mletá
1/2
pohár
Džem z čiernych ríbezlí
ks
olivový olej
postup
Domáci džem z čiernych ríbezlí zo záhrady na zdravé palacinky z pohánkovej múky. To je výborná pochúťka pre deti aj dospelých.
1.
Z múky, mlieka a vajec, pripravíme cesto na palacinky, ktoré dobre prešľaháme metličkou. Pridáme štipku soli. Do cesta zamiešame nastrúhané jablko. Ochutíme dužinou z vanilkového struku a tiež štipkou škorice.
2.
Na panvicu dáme trošku olivového oleja, rozotrieme maslovačkou a vysmážame palacinky. Keď sú hotové potrieme ich domácim džemom. Možeme zvinúť, alebo poskladať, fantázii sa medze nekladú. Chutné raňajky, olovrant či večera. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
borencek
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.