Orechové rezy
25
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vajcia
200
g
kryštálový cukor
100
g
mleté vlašské orechy
200
g
polohrubá múka
1/2
balíček
prášok do pečiva Dr.Oetker
10
PL
studená voda
Plnka:
3
ks
vajcia
9
PL
práškový cukor
2
PL
kakao
1
balíček
vanilkový cukor Dr Oetker
250
g
maslo
Na potretie plátu:
200
g
ríbezľový džem
Poleva:
150
g
tmavá čokoládová poleva Dr Oetker
ks
biela poleva DR Oetker
postup
Výborné rezy, plné orechov, vhodné na slávnostné príležitosti.
1.
Cesto: bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu. Po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, múku zmiešanú s práškom do pečiva, striedavo s vodou a jemne zamiešame mleté orechy.
2.
Upečieme na plechu, vyloženom papierom na pečenie. Rozmer 30x40 cm, teplota 180°C 30 minút.
Necháme vychladnúť, papier odstránime.
3.
Plnka: vajíčka vyšľaháme s cukrom, vanilkovým cukrom a kakaom nad parou do zhustnutia. Masa musí klesnúť na polovicu. Necháme vychladnúť.
Maslo vyšľaháme a po častiach zašľaháme vychladnutú penu.
4.
Vychladnutú piškótu natrieme ríbezľovým džemom a prekrojíme po dĺžke na polovicu. Spodnú časť natrieme plnkou, trochu si odložíme na potretie povrchu, priložíme druhú časť piškóty lekvárovou stranou, jemne pritlačíme. Odložíme do chladu a zaťažíme asi na 1 hodinu.
5.
Potom natrieme zvyšnou plnkou a polejeme tmavou čokoládovou polevou, ozdobíme bielou polevou podľa vlastnej fantázie.
Pokrájame horúcim nožom na rezy, aby poleva nepopraskala.
Dobrú chuť!
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
BlazenaSadovska
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.