Torta Raffaello
120
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vajcia
6
PL
polohrubá múka
6
PL
cukor
1/2
ks
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
Kokosový korpus
4
ks
bielka
1/2
šálka
cukor
100
g
strúhaný kokos
1/2
PL
solamyl
1/2
ČL
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
1
PL
citrónová šťava
Náplň
1
konzerva
Salko
125
g
maslo
1/2
šálka
kokos
2
ks
kokosové dobošky (napríklad kokosové Delissy, ja som dala piškóty)
Na vrch torty
ks
opražené mandľové plánky
250
ml
mlieko
1
balíček
Puding Original s vanilkovou príchuťou Dr.Oetker
1/2
balíček
Vanilínový cukor Dr.Oetker
ks
maslo
1
ks
vaječný žĺtok
postup
Jediný spôsob, ako sa zbaviť pokušenia, je podľahnúť mu. (Oscar Wilde) :)
1.
Upečieme si korpus: Žĺtka vymiešame do peny s cukrom, pridáme múku s kypriacim práškom a nakoniec pomaly zapracujeme vyšľahané bielka. Pečieme na 180 stupňov cca 40 minút.
2.
Kokosový korpus: Vyšľaháme si bielka s citrónovou šťavou do peny, postupne pridávame aj cukor. Nakoniec veľmi jemne zapracujeme ostatné veci. Dáme piecť na 160 stupňoch asi 40 minút.
3.
Náplň: Salko vyšľaháme s maslom, pridáme kokos a dobošky. Necháme chvíľku stuhnúť v chladničke.
4.
Vrchná plnka: Uvaríme hustý puding z mlieka, cukru, pudingového prášku a žĺtka. Necháme riadne vychladnúť. Potom doň zašľaháme trošku masla, aby nám vznikol vláčnejší puding.
5.
Dokončenie: Žltý korpus si prekrojíme na dve polovice. Jednu pokvapkáme s rumom zmiešaným s vodou (nemusíte, ak nechcete). Natrieme plnou, preložíme kokosový korpus, znova natrieme plnkou a nakoniec na vrch položíme druhú polovicu prekrojeného plátu (tiež pokvapkáme rumom). Celú tortu jemne potrieme druhou plnkou a posypeme mandľami. Pred podávaním riadne vychladíme.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.