Rebarborová torta s tvarohom
stredná
náročnosť
ingrediencie
450
g
polohrubá múka
200
g
práškový cukor
1
balíček
prášok do pečiva
200
g
Hera maslova prichuť
4
ks
vaječný žĺtok
Krém:
750
g
plnotučný tvaroh
100
g
práškový cukor
1
balíček
vanilkový puding v prášku
2
ks
vajce
250
g
rebarbora (stonky)
100
g
trstinový cukor
postup
Ak chcete svojich blízkych prekvapiť vynikajúcimi rebarborovými dobrotami, nechajte sa inšpirovať receptami, ktoré pre vás pripravila Elly – ambasádorka značky Hera.
1.
Múku premiešajte s práškom do pečiva a práškovým cukrom. Pridajte žĺtky a vychladenú rastlinnú tukovú nátierku Hera Maslová príchuť. Vypracujte pevné, nelepivé cesto a nechajte ho minimálne hodinu odpočinúť v chladničke.
2.
Cesto rozdeľte na tri diely. Jeden z nich vráťte do chladničky. Zvyšné dva spojte a pripravte si základ do formy.
3.
Dno tortovej formy s priemerom 25 centimetrov si vyložte papierom na pečenie. Ten do formy pekne privrite. Boky vymažte rastlinnou tukovou nátierkou Hera a vysypte polohrubou múkou.
4.
Pripravené cesto rozvaľkajte do kruhu a dajte do formy. Cesto by malo zakryť dno i boky formy, až po horný okraj. Cesto rozprestrite prstami a dno poprepichujte vidličkou.
5.
Rebarborové stonky olúpte, nakrájajte na malé kúsky, dajte spolu s cukrom do hrnca a nechajte povariť domäkka. Potom nechajte vychladnúť.
6.
Všetky suroviny na krém, vrátane vychladnutej rebarbory, dajte do misy robota a pomocou metly na šľahanie vyšľahajte krém. Rebarbora sa pri šľahaní rozpadne na malé kúsky.
7.
Hotový krém (bez hrudiek, vyšľahaný dohladka) vlejte do tortovej formy na základ z cesta. Povrch uhlaďte. Formou niekoľkokrát buchnite o pracovnú dosku, aby sa z cesta dostal von prebytočný vzduch.
8.
Zvyšok cesta z chladničky nastrúhajte na hrubom strúhadle. Týmito kúskami posypte povrch torty.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Hera
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.